Intalnirea de mai bine de doua ore dintre Tariceanu si Stolojan s-a incheiat fara nici o concluzie. Prezent la ora 9.00 la guvern, Stolojan a mers direct la cabinetul premierului, acolo unde cei doi s-au baricadat pentru o discutie intre patru ochi. La putin timp dupa ora 11.00, importantul oaspete a plecat de la guvern lasand presa sa afle despre continutul discutiilor de la prim-ministru.

A urmat un comunicat sec, in care se spune ca cei doi militeaza pentru aceleasi scopuri, cum ar fi „necesitatea intaririi PNL”. Comunicatul are insa si o fraza-cheie: „Cu aceasta ocazie, presedintele PNL (Calin Popescu-Tariceanu - n.r.) a aratat disponibilitatea sa si a partidului de a astepta implicarea lui Theodor Stolojan in cadrul partidului sau al guvernului.

Theodor Stolojan a mentionat ca va reflecta asupra acestei propuneri”.

Prin aceasta afirmatie se confirma faptul ca premierul i-a propus lui Stolojan sa devina numarul doi in PNL, prin ocuparea unui post de presedinte executiv sau de presedinte al Consiliului National. Un alt lucru pe care Tariceanu intentiona sa i-l propuna lui Stolojan era preluarea unui post de ministru de stat cu atributii sporite pe zona economica.

Faptul ca „Stolojan va reflecta asupra acestei propuneri” arata ca fostul lider PNL a evitat politicos sa refuze direct oferta primita, mai ales ca nu intentioneaza sa bata in retragere. De altfel, acesta nu si-a anulat intalnirea de astazi cu filialele partidului, de la care va afla cum este perceput actualul presedinte PNL.

Cei care se ocupa cu organizarea reuniunii Stolojan-filiale se asteapta la o prezenta masiva a liderilor locali, fie si din curiozitate. Intalnirea va avea loc astazi, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.