HP a anuntat lansarea a doua unitati de disc FATA (Fibre Attached Technology Adapted) care asigura accesul mai eficient la informatiile importante ale unei organizatii.

Noile unitati de disc FATA pentru familia HP StorageWorks EVA (Enterprise Virtual Array - matrice virtuale pentru organizatiile de dimensiuni mari) ofera capacitate ridicata si solutii de stocare ieftine pentru aplicatiile de date care nu necesita unitati de disc FC (Fibre Channel) cu performante deosebite, de 10 si 15 K, destinate

organizatiilor mari.

Unitatile corespund necesitatilor de stocare pe nivele ale clientilor, furnizand flexibilitate crescuta atat pentru segmentul de date de referinta, care nu sunt accesate frecvent - cum sunt e-mail-urile arhivate, inregistrarile medicale si arhivele de imagini, cat si pentru datele accesate frecvent - de tipul tranzactiilor financiare.

In plus, datele sunt usor de transferat intre unitatile cu cost scazut si cele cu performante ridicate, in cadrul unui sistem unic de stocare bazat pe performanta aplicatiei si necesitatile de acces la date.

Folosind unitati de disc Seagate, unitatile HP FATA de 400 si 500 GB asigura o capacitate aproape dubla si un cost pe gigabyte cu aproximativ 50% inferior celui al unitatilor FC de inalta performanta.

Unitatile FATA folosesc acelasi locas de disc EVA cu unitatile de disc FC de inalta performanta, crescand astfel valoarea matricelor EVA.

Prin asocierea capacitatii ridicate si a mecanismelor cu cost scazut ale unitatii de disc FATA cu o interfata FC, unitatile raspund eficient nevoii firmelor de stocare a informatiilor accesate rar intr-o maniera mai economica si mai rapida decat prin folosirea benzilor traditionale.

Software-ul de gestiune a datelor - HP StorageWorks File System Extender (FSE) - folosit impreuna cu noile unitati ofera un inalt grad de disponibilitate, facilitati de protectie si recuperare.

Clientii pot stabili reguli de identificare a fisierelor pentru transferul acestora de pe unitatile de stocare de performanta ridicata pe altele cu cost inferior.

Pot fi stabilite reguli pentru intretinerea datelor active pe sistemele de stocare FC de inalta performanta si transferarea datelor inactive pe unitatile de stocare FATA cu cost scazut.