Intalnirea dintre premierul Tariceanu si omologul sau neoficial Stolojan, menita sa clarifice lucrurile intre palatele Victoria si Cotroceni a ramas, cel putin imediat, fara rezultat. Comunicatul PNL a informat ca dl Stolojan este asteptat si in partid si in guvern in functie de modul in care va dori sa se implice in depanarea partidului iar dl Tariceanu a precizat ca "usa ramane deschisa".

Lampa e aprinsa. Cu toate acestea, PNL e departe de a impartasi soarta PNTCD asa cum i se tot ghiceste in palmele pe care le primeste. Nu de alta dar Romania ar avea probleme la UE unde, pentru a-si dovedi pluripartidismul a trebuit deja sa improvizeze un partid popular atribuind acest rol PD - pe care presedintele Basescu l-a somat telefonic "sa pastreze unitatea Aliantei".

Simtindu-se totusi neglijati de premierul Tariceanu, democratii au pus la incercare fidelitatea coalitiei cerand schimbarea dlor Vacaroiu si Nastase de la conducerea Parlamentului si incetarea oricarei "coabitari" cu PSD. Aluzie, desigur, si la "intalnirile informale" pe care dl Cristian Diaconescu a recunoscut ca PSD le-a avut cu PNL.

Ce-or fi discutat? Cert este ca dupa intalniri, fiecare partid s-a intors la casa lui unde a negat orice adulter: "daca au un premier slab, sa-l schimbe, daca au un guvern slab, sa-l remanieze", a zis dl Nastase care n-a scapat insa de scandal la domiciliu. Dl Geoana l-a acuzat, voalat, ca apare toata ziua la televizor in loc sa-i lase pe altii mai curati.

Dupa cearta, cei doi au plecat fiecare la alta televiziune - iar dl Nastase a fost atat de necajit incat a ajuns la OTV, acolo unde sfarsesc toti cei disperati.

Fostul premier a marturisit ca PSD pregateste "un dosar" pentru suspendarea dlui Basescu si a constatat ca aliatii "au buba" daca-l folosesc pentru "reparatii" tot pe Stolojan: "toata mostenirea Bratienilor sta in Stolojan, care a platit datoria externa a Romaniei in anii ´80?" Mai bine sa nu vorbim de mostenirea Bratienilor si in mainile cui se afla.

Nici macar casa lui Tatarascu, revendicata si castigata de fiica acestuia, nu poate fi luata din ghearele dlui Tender si ale CNSLR-Fratia, rude de gradul I cu PSD. Asa ca dl Nastase ar face bine sa lase intrigile, dosarele si trecutul altora si sa zica mersi c-a avut pile si socri mari.

Pe cativa adormiti in trecut (Gabriel Oprea, George Maior, Eugen Bejenariu si Ion Stan) care au propus interceptarea tuturor telefoanelor si corespondentei, dl Geoana a fost nevoit sa-i trezeasca personal reprosandu-le ca au daunat partidului. Ce sa faca si ei? Au executat ordinul.

Intrebarea e daca Oprea si Maior chiar inteleg ceva din ce asculta si daca Bejenariu si Stan pricep ce citesc atunci cand fac tara posta.