In ciuda zvonurilor tot mai des vehiculate, mai ales printre salariatii TVR, Alina Mungiu-Pippidi sustine ca nu are de gand sa se mai intoarca in televiziunea publica, nici macar in calitate de consilier al presedintelui Tudor Giurgiu. Acesta din urma sustine ca isi va alege o echipa de consilieri, dar care nu provin din acelasi mediu cu Alina Mungiu-Pippidi.

Consilieri pentru Giurgiu

Alina Mungiu-Pippidi a declarat pentru EVZ ca nu se gandeste deloc la intoarcerea in TVR. „Pentru mine TVR-ul este in trecut. Daca imi trecea prin cap sa ma intorc o faceam inca din iarna, pe pozitia pe care se afla acum domnul Giurgiu”, a spus ea. „Eu sunt convinsa ca acest zvon a fost lansat de diversi oameni din TVR care cu asta se ocupa, pentru ca duc lipsa de imaginatie.

Fac povesti despre mine in loc sa gaseasca solutii pentru situatia in care se afla stirile”, a mai afirmat Mungiu.

Presedintele TVR, Tudor Giurgiu, a negat si el zvonul. „Maine (astazi - n.r.) voi trimite un mail in televiziune in care voi cere sa se termine cu scenariile”, sustine acesta. El a confirmat ca se afla in discutii pentru crearea unei echipe de consilieri, ale caror nume vor fi anuntate spre mijlocul lunii august.

„Este vorba de oameni care sa fie buni pe domeniile administrativ, financiar si strategie”, a mai adaugat Giurgiu.

Director pentru stiri

Tot la mijlocul lunii viitoare, pe 20 august, va avea loc concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei stiri, ramas liber dupa demisia lui Lucian Sarb.

Termenul final de pentru depunerea candidaturilor pentru acest post expira la 1 august, dar nici un dosar nu a fost inca inregistrat la TVR.

Rodica Culcer, singura persoana care a confirmat ca va participa la concurs, a declarat insa ca nu si-a schimbat hotararea si ca isi va depune cu siguranta dosarul.

Un alt nume, legat recent de acest concurs, este cel al lui Cristian Nitulescu, redactor-sef al stirilor interne si cel care asigura interimatul la Directia de stiri. „Nici nu confirm, nici nu infirm. Este o decizie personala si, daca ma voi inscrie, voi avea si o pozitie publica”, a declarat el.

Numele sau a fost pomenit la inceputul anului in timpul anchetei parlamentare la SRR si SRTV, Nitulescu fiind acuzat de favorizarea fostei puteri.

Bataie pentru TVR

De la inceputul anului, in jurul televiziunii publice s-au creat numeroase scenarii, multe dintre ele pornite chiar din interior.

In ianuarie se vorbea despre Alina Mungiu-Pippidi in locul fostului presedinte-director general, Valentin Nicolau, dar acum doua luni au inceput sa apara fel si fel de variante.

Brandusa Armanca, fost director al TVR Timisoara si adversar al lui Nicolau, si Rasvan Popescu, membru din partea PNL in CNA, s-au „luptat” pentru postul ocupat acum de Tudor Giurgiu.

Pentru acelasi scaun s-au mai pomenit numele Rodicai Culcer si al lui Stelian Tanase.

Pe de alta parte, la sefia stirilor a fost vehiculat si fostul director al „Evenimentului zilei”, Cornel Nistorescu. Despre acesta s-a zvonit si ca ar putea deveni seful radioului public.