Romania solicita aderarea la Spatiul Economic European

de     HotNews.ro
Miercuri, 27 iulie 2005, 0:00


Solicitarea Romaniei de a adera la Spatiul Economic European a fost transmisa, marti 27 iulie, presedintelui Consiliului Spatiului Economic European, doamna Rita Kieber-Beck.

Orice stat care adera la Uniunea Europeana trebuie sa solicite sa devina simultan membru al SEE, in conformitate cu articolul 128 din Acordul privind Spatiul Economic European (SEE).

Negocierile propriu-zise cu Comisia Europeana si statele AELS membre ale SEE sunt preconizate pentru sfarsitul anului in curs – inceputul anului viitor.

Acordul privind Spatiul Economic European ce a fost semnat in mai 1991 si a intrat in vigoare in ianuarie 1994, cuprinde toate statele membre UE si statele parte la Acordul European de Liber-Schimb (AELS), Norvegia, Islanda si Lichtenstein, cu exceptia Elvetiei.

Acordul permite extinderea celor patru libertati fundamentale ale Uniunii Europene (libera circulatie a bunurilor, serviciilor, persoanelor si capitalului) la statele membre AELS, in schimb, statele AELS fiind obligate sa adopte acquis-ul comunitar pe domeniile acoperite de acord.61 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică