Presedintele Traian Basescu si-a indeplinit ieri, partial, promisiunea facuta imediat dupa instalarea sa la Palatul Cotroceni, si anume ca va numi in conducerea Serviciului Roman de Informatii „un tinar ofiter“.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, l-a numit ieri, printr-un decret, in functia de prim-adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, pe tinarul ofiter de informatii Mihai Florin Coldea, al carui grad in SRI nu a fost comunicat. Coldea are 33 de ani si a absolvit, in anul 1996, Facultatea de Psihologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii.

Presedintele Basescu a semnat, tot ieri, decretul prezidential prin care l-a desemnat ca director adjunct al SRI pe Ion George-Viorel Voinescu. Noul adjunct al directorului SRI are 41 de ani si a absolvit, in anul 1994, Facultatea de Logistica, specialitatea Finante, din cadrul Academiei de Inalte Studii Militare.

Voinescu il inlocuieste la conducerea SRI pe controversatul Gioni Popescu, care a fost de neatins pina in acest an. Numele lui Gioni Popescu a fost vehiculat in mai multe scandaluri din perioada in care director al SRI a fost Virgil Magureanu.

Popescu a fost audiat, fara sa fie pus, ulterior, sub acuzare de Parchetul Militar, intr-un dosar privind construirea unei vile a ex-directorului Magureanu din Giurtelecu Hododului, judetul Salaj. In cele din urma, nu au fost formulate nici un fel de acuzatii oficiale impotriva lui. Au existat insa controverse referitoare la avansarea sa in grad.