Afacerea taximetrelor bucurestene Fly a adus la un loc persoane din zone de influenta dintre cele mai diferite. Apropiatii fostului ministru PSD al transporturilor, Miron Mitrea, au fost asociati pentru o perioada de timp cu doi dintre consilierii fideli ai lui Emil Constantinescu, Catalin Harnagea si Dorin Marian. Informatia a fost facuta publica ieri de saptamanalul „Academia Catavencu”.

Catalin Harnagea, fost sef SIE, si Dorin Marian, fost consilier prezidential al lui Emil Constantinescu, au detinut o parte a afacerii cu taxiuri Fly si Euro Fly. O prevedere din contractul de preluare al companiei nu le permitea, teoretic, lui Harnagea si lui Marian sa renunte la partea lor pana la data achitarii unei datorii a societatii.

Potrivit „Academiei Catavencu”, cei doi si-au vandut insa actiunile, cu tot cu datoriile incluse in contract, afaceristului Fernando Adrian Enciu, un apropiat al fostului ministru al agriculturii din vremea CDR, Ioan Avram Muresan. Cine este Fernando Enciu?

Este asociatul lui Cristian Sindie, personaj asociat cu Nicu Gheara si clanul Camataru, care i-a vandut, la un pret foarte mic, mamei fostului prim-ministru, Adrian Nastase, o casa in cartierul Primaverii. Fernando Enciu este fostul administrator al Insulei Mari a Brailei, inaintea lui Culita Tarata, si a fost cercetat in mai multe dosare pentru infractiuni economice.