Demisia spectaculoasa a ministrului Culturii survine dupa ce, conform unor surse din PNL, Mona Musca a fost atacata foarte dur la Delegatia Permanenta fiindca l-a criticat pe Tariceanu pentru inconsecventele din ultima perioada.

Apropiatii premierului i-au cerut ca, daca nu se mai simte solidara cu seful partidului si al Guvernului, sa-si paraseasca functiile. Ce se intampla cu ceilalti membri ai gruparii pro-Stolojan?

Vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur nu pleaca nici din partid, nici din Guvern, afirmand ca are proiecte urgente la Ministerul Agriculturii, privind reconstructia dupa inundatii.

Flutur, care a fost si este un vechi sustinator ai lui Theodor Stolojan, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, ca tot partidul trebuie sa se concentreze pe respectarea calendarului guvernamental: „Cred ca s-au consumat toate etapele pe care le-am cerut si eu, respectiv intalnirea Tariceanu – Stolojan si dezbateri in forurile partidului pe aceasta

tema. Orice prelungire a acestor dezbateri ne abate de la agenda pe care populatia o asteapta de la principalul partid de guvernare”.

Flutur a spus ca votul din Delegatia Permanenta, covarsitor in favoarea lui Tariceanu, nu reprezinta „o usa trantita in nas lui Stolojan, ci o dezbatere utila, care trebuie sa ramana in interiorul PNL”.

Deputatul Cristian Boureanu, un alt sustinator al lui Theodor Stolojan, are o pozitie mai nuantata decat Flutur. „Ma voi consulta, in perioada urmatoare, cu colegii mei si voi lua o decizie”, ne-a declarat Boureanu.

El crede ca anuntata demisie a Monei Musca este „un gest de demnitate”, care ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru Tariceanu: „Vreau sa-i amintesc lui Calin Popescu-Tariceanu ca a fost ales presedinte al partidului si pentru ca a avut in echipa oameni precum Mona Musca, Gheorghe Flutur si Cristian Boureanu,

carora unii ajunsi lideri dupa castigarea alegerilor le cer, acum, sa demisioneze”.

Surse din PNL ne-au spus ca este posibil ca si alti parlamentari si lideri de filiale sa demisioneze, dupa consultari cu Theodor Stolojan si numai daca acesta le va cere.