Maratonul muzical la care au participat Traian Basescu, politicieni, vedete si muzicieni a adus 58.961 de euro pentru sinistrati

Traian Basescu, Andreea Marin si actorul Steven Seagal sunt doar cateva dintre personalitatile care s-au aflat marti, in Piata Constitutiei, la concertul-maraton „Live pentru viata”, destinat strangerii de fonduri pentru victimele inundatiilor.

Presedintele Romaniei si-a donat salariul pe o luna, iar Andreea Marin a sosit in piata direct de la aeroport, luandu-i prin surprindere chiar si pe organizatori.

„Va chem la solidaritate”

Spectacolul, organizat de „Agentia de vise”, in colaborare cu Televiziunea Romana si Primaria Capitalei, este o initiativa a trupei Vama Veche si face parte din campania „Invinge Apele”. 15 artisti au cantat fara nici un onorariu: Pepe, Hi-Q, Nicola, Akcent, Trooper, Class, Analia Selis, Bere Gratis, VH2, Nightlosers, Stefan Banica Jr., Voltaj, Vita de vie si Vama Veche.

Evenimentul a fost transmis in direct de TVR 1 (in intervalele 15.00-18.30 si 20.00-24.00) si a fost insotit de un teledon. Pe scena s-a aflat o urna, unde mai multi politicieni au facut donatii, iar publicul a donat bani in cele patru urne amplasate in piata. „Va chem la solidaritate, pentru ca astfel de momente dau prilejul unei natiuni sa arate ca este puternica”, a spus Traian Basescu.

Steven Seagal, impresionat de drama sinistratilor

Momentul culminant al serii a fost aparitia actorului american Steven Seagal, care a tinut un discurs, des intrerupt de aplauzele celor prezenti. Actorul i-a indemnat pe romani sa se solidarizeze cu sinistratii si sa-i ajute pe acestia.

Spectacolul a inceput la ora 15.00, cu doar cateva sute de spectatori prezenti in piata. Spre seara, cateva mii de oameni venisera in Piata Constitutiei. Incalzit de soare si de trupele care au cantat in prima parte a concertului, publicul a luat foc spre final, cand au intrat pe scena formatiile consacrate ale rockului romanesc. Stefan Banica Jr.

l-a determinat pana si pe Traian Basescu sa execute cateva miscari de dans, timide ce-i drept.

Vita de vie si Voltaj au incins spiritele tinere, iar Vama Veche a creat o adevarata isterie. „Dumnezeu are caile Lui, nestiute de nimeni. Nu trebuie sa ne punem intrebari, ci doar sa ne iubim aproapele”, a spus Tudor Chirila. Evenimentul s-a incheiat la miezul noptii, cu recitalul veteranilor de la Iris.

In urma teledonului si a donatiilor din piata, pentru sinistratii din Moldova s-au strans, intr-o singura zi, 58.961 de euro.

Traian Basescu si-a descoperit doi prieteni: Tudor Chirila si Stefan Banica jr.

Traian Basescu si-a intrerupt concediul de la Neptun, unde a dansat pe muzica lui Gil Dobrica, la restaurantul „Ciresica”, si a venit cu elicopterul in Piata Constitutiei.

El si-a donat salariul pe o luna (41 de milioane net), a tinut un discurs si s-a intretinut, langa scena, cu Tudor Chirila si Stefan Banica Jr (foto). Cei doi au spus ulterior ca au vorbit cu presedintele „prostii” si „d-ale vietii”.

Imbracat in jeansi si camasa cu maneca scurta, presedintele a fumat, a vorbit la mobil in spatele scenei si chiar s-a leganat de pe-un picior pe altul, pe muzica lui Banica.

S-au strans 59.000 euro

In Piata Constitutiei au existat cinci urne, patru in public si una pe scena. Printre politicienii care au contribuit financiar se numara Traian Basescu, Radu Berceanu (25 de milioane), Sorin Oprescu (10 milioane), dar si Lavinia Sandru, Adriean Videanu, Gyorgy Frunda - care nu au dezvaluit sumele.

La teledonul de la TRV 1 au existat trei linii telefonice, in reteaua fixa, pentru donatii in euro, si una in retelele mobile, pentru donatii in dolari. Va prezentam mai jos sumele donate marti, transformate in moneda europeana.

In cifre

Retea fixa 29.522 euro

Retele mobile 25.158 euro

Urnele din piata 4.280 euro

Total 58.961 euro

Ajutor de la Steven Seagal

Actorul american Steven Seagal, sosit in Romania de cateva zile, a fost impresionat de drama sinistratilor si a acceptat invitatia organizatorilor de a participa la eveniment. „De la cea mai mica insecta pana la cel mai puternic razboinic, toti suntem egali in fata naturii. Multi oameni sunt in suferinta acum.

Puneti suferinta lor inaintea nevoilor voastre si ajutati-i”, le-a spus Seagal celor prezenti. Actorul, care va sta in Romania pana la toamna pentru filmarea peliculei „Toyman”, a anuntat ca va face si el o donatie.

Andreea Marin a dansat impreuna cu sora ei

Andreea Marin a sosit in Piata Constitutiei direct de la aeroport, surprinzadu-i pe spectatori, dar si pe organizatori. Vedeta s-a intors din vacanta pe care a petrecut-o pe Coasta de Azur, urmand ca in scurt timp sa plece in SUA. Implicata in campania de ajutorare a victimelor valului tsunami, ea nu a ratat ocazia de a participa la un eveniment dedicat conationalilor.

„Voi face si eu o donatie”, a spus diva „Surprizelor”.

Desi invitata de organizatori sa urce un minut pe scena pentru un discurs, ea a refuzat, din cauza tinutei si a machiajului necorespunzator. Andreea a venit insotita de sora ei, Cristina, alaturi de care a cantat si a dansat pe ritmurile rock’n’roll ale lui Banica Jr., timp de un sfert de ora.