Alianta scade in continuare pentru ca nu este in campanie electorala. Nu confunda criticile la adresa guvernului cu simpatia pentru PSD. Pentru cei care nu au mai votat cu PSD anul trecut motivele au ramas inca valabile. Sa nu te mire ca PSD se prabuseste intr-o eventuala campanie electorala. E atat de sensibil la orice gest al lui Iliescu incat orice sondaj este neesential.

Stim ca majoritatea sustinatorilor PSD votau pentru Iliescu si chiar resimt o repulsie fata de politicienii socialisti de rit nou, care se ocupa cu vanatoarea, cu strangerea de mosiii, cu afaceri mari si mai putin cu ideea de partid al poporului. Acest lucru se vede numai in campanie electorala.

Consider ca simpatia pentru PSD depinde foarte mult de relatia PSD - Iliescu. O relatie nesigura, tensionata sub umbra apasatoare a unei revanse politice dorita de fostul presedinte al PSD si al Romaniei.

Am mai intrebat si mai intreb, s-a metamorfozat PSD, s-a schimbat? Cate inscrieri in partid au fost in ultimul timp, excluzand inscrierile cointeresate politico-financiar. Reforma in PSD se face prin inlocuirea oamenilor, nu prin schimbarea legilor, nu prin angajamentele si juramintele noi ale celor care au distrus vechiul partid mamut.

Are PSD un targhet electoral? Stiu cei ce gestioneaza partidul in prezent ce orientare are PSD azi?

Nu vad cum s-ar puntea contura un segment pro PSD in ideea unui eventual vot negativ pentru actuala guvernare. De ce? Pentru ca votul negativ se constituie si pe speranta sociala care nu poate aparea din partea PSD. Cel putin nu cum arata el azi.

Sunt greseli facute de fostul partid al lui Iliecu iar ele o sa isi arate efectele la viitoarele alegeri. Printre greseli o sa remarc una de bun simt, cu iz de jgnire, adusa celor care i-au amendat prin vot. PSD a gasit puterea si a inceput sa critice prea devreme guvernarea DA. PSD a indaznit sa se ceara prea devreme inapoi la guvernare sustinand ca "sa ne arate ei cum se guverneaza" ...

Este o gresala majora.

Albu Zahar