Vizitele dlui Stolojan la PNL si intalnirile pe care le-a avut atat cu presedintele partidului, cat si cu unii lideri ai judetului care i-au iesit in intampinare cu paine si sare s-au incheiat brusc: "usa deschisa" pe care i-a aratat-o dl Tariceanu s-a inchis dupa ce Delegatia Permanenta constituita in onoarea sa a acordat votul de incredere actualului premier.

Agitatia starnita de dl Stolojan a produs insa o pierdere importanta: dna Mona Musca, vicepresedinte al PNL si cel mai popular ministru al cabinetului si-a anuntat demisia din ambele functii dupa ce a votat impotriva increderii acordate dlui Tariceanu. Pacat! Liberalii raman astfel fara una din marcile lor de succes - si cu onoarea la apa.

De unde si proverbul: profesionistii pleaca, incompetentii raman.

De aici, ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a dedus, pur si simplu, ca Doamne-Doamne a tradat Alianta: "la inundatii, Dumnezeu a fost mai de stanga decat de dreapta". Oamenii astia iau numele Domnului in desert chiar si la inundatii.

Presedintele Basescu e convins insa ca incercarea prin care trecem si care i l-a adus pe "draga Stolo" indarat la Cotroceni nu e chiar atat de mare: "va asigur cu toata responsabilitatea ca Romania nu este in dezastru si nu trebuie reconstruita, ea trebuie doar construita in continuare". Optimista viziune.

Se vede ca presedintelui ii place doar partea plina a paharului - daca vede lucrurile ca o simpla defectiune. Cum ar zice Stefan Banica Jr. pe care presedintele si-a oferit placerea de a-l anunta la concertul pentru sinistrati, pur si simplu, "Veta ne-a stricat chiuveta". Chestiunea e ca desfundarea tarii costa peste un miliard de euro - iar in piata toate preturile au crescut ca din apa.

Probabil ca doar importatorii (si mai ales cei de grau) vor trai bine. Serviti direct de imprejurari, de luptele din Alianta si de Partidul Conservator care voteaza regulat alaturi de ei, liderii PSD nu se pot bucura totusi de necazurile puterii din cauza rivalitatilor interne.

Incercand sa le dezminta, dl Nastase a evocat relatiile "exceptionale" pe care le are cu dl Geoana cu care comunica nu numai telepatic ci si "suprarenal". Pesemne fac dialize politice impreuna, saptamanal. Rezultatele acestora arata ca guvernarea PSD a dat tarii multi campioni: dovada recordul la cazari stabilit de deputatul Constantin Nita care a decontat 498 de zile intr-un an hotelier.

Rezulta ca Nita a dormit intr-un an cat altii intr-un an si jumatate. Deputatul a declarat insa ca suma cheltuita s-a impartit gresit, fiindca dansul n-a dormit doar la Camera ci intr-un intreg apartament. De ce i-o fi trebuit apartament cand potrivit unor dezvaluiri italo-romane era deja cazat la Cosa-Nostra?