Un incendiu la un transformator de la CET Sud a lasat timp de aproape o ora si jumatate in bezna, aseara, o mare parte a Capitalei . 12 masini de pompieri au reusit sa evite producerea unei explozii si sa readuca situatia la normal.

Aseara, la ora 20.22, unul dintre cele patru transformatoare de la CET Sud a luat foc. La scurt timp, cartierele Vitan, Dudesti, Mihai Bravu, Balta Alba si centrul Capitalei au ramas fara curent electric, iar tramvaiele si troleibuzele s-au oprit in parcurs.

Echipa de pompieri a fabricii, vazindu-se depasita de incendiu, a apelat la unitatea de pompieri din Vitan care s-a deplasat la fata locului cu 12 masini, unele pline cu apa si spuma, altele cu azot si pulbere. |n doar citeva minute, un fum dens de peste 30 de metri s-a ridicat peste cartierele Vitan si Mihai Bravu.

Panica printre riverani

Locuitorii din zona au iesit speriati din case, indreptindu-se spre fabrica. Pentru ca exista pericolul unei explozii, din cauza a 30 de tone de ulei existente in incinta CET Sud, mai multe echipaje de politie si jandarmi i-au indepartat cu greu pe gura-casca. „A luat foc un transformator de la o statie Transelectrica. Dupa o ora, situatia s-a stabilizat.

E posibil sa fi fost vorba de o supraincalzire a transformatorului, care era vechi si urma sa fie schimbat”, ne-a declarat Codrut {eres, ministrul Economiei si Comertului.

Autoritatile ancheteaza cazul

Locotenentul Alin Maghiar, ofiter de presa la Ministerul de Interne, a declarat, aseara, ca incendiul nu a facut nici o victima. „|n incinta CET-ului exista o baterie de patru transformatoare in linie de mare putere. Ultimul dintre ele s-a supraincalzit si a luat foc. Exista pericolul ca si celelalte transformatoare sa se aprinda, dar pompierii au reusit sa stinga incendiul la timp.

Cauzele acestuia inca nu se cunosc. Urmeaza ca in zilele urmatoare o echipa de inspectori sa cerceteze cazul”, a precizat Alin Maghiar.