Ministrul Culturii Mona Musca si-a prezentat oficial demisia in fata premierului si a celorlalti ministri. Premierul Tariceanu are la dispozitie doua variante pentru a asigura conducerea ministerului culturii: sa numeasca un ministru interimar sau direct un nou ministru.

Mona Musca a precizat ca votul negativ fata de Calin Popescu-Tariceanu l-a dat "exact din motive de principiu" si ca, prin demisia sa, nu face decat "sa puna in acord situatia sa cu votul pe care l-a dat".

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat la radio MIX ca exista doi favoriti pentru Cultura: senatorul Adrian Cioroianu si compozitorul Adrian Iorgulescu.

Conform procedurilor in vigoare, demisia din functia de ministru se anunta public, se prezinta in scris premierului si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea sa, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii.

Presedintele Romaniei, la propunerea premierului, ia act de demisie si declara vacanta functia de membru al Guvernului. Rolul sefului statului este esential in ceea ce priveste numirea unui nou ministru.

La propunerea premierului, presedintele Romaniei poate desemna un alt membru al Cabinetului ca ministru interimar, pentru o perioada de 45 de zile, sau poate numi direct un nou ministru.