PC, aliat de nadejde al PSD si PRM

de Lucian Gheorghiu     Cotidianul
Vineri, 29 iulie 2005, 0:00


In sesiunea februarie-iunie, „tradarile“ parlamentarilor PC au reusit sa blocheze intentiile si proiectele Puterii exact in momentele-cheie ale actului de legiferare.

Timp de trei luni, mai precis incepind din aprilie, reprezentantul PC in comisia de regulament din Camera Deputatilor a mers pe „linia“ PSD si a blocat sistematic discutarea articolelor referitoare la posibilitatea revocarii presedintelui Camerei si a modalitatilor de desemnare a secretarului general. Totul a culminat cu penultima sedinta a comisiei, cind, la ora 12.

00, „conservatorul“ Bogdan Ciuca a fost printre cei care s-au ridicat de la masa, refuzind sa continue activitatea „dupa terminarea programului oficial“. In respectiva sedinta tocmai urmau sa fie discutate cele doua articole „fierbinti“.

Prin refuzul sistematic de a se ralia in aceasta comisie reprezentantilor PNL si PD, conservatorii (alaturi de UDMR, in acest caz) au influentat decisiv activitatea Camerei Deputatilor, aducind prejudicii serioase Puterii.

Criza guvernamentala generata de un singur vot!

Criza care a dus guvernul la un pas de demisie si care a antrenat si bilbele si inconsecventele premierului a fost generata de un singur vot. Cel al presedintelui Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Sergiu Andon, una dintre „vedetele“ PC.

La reluarea de catre comisiile juridice a dezbaterii articolelor din legile justitiei respinse de Curtea Constitutionala, Sergiu Andon a votat constant alaturi de PSD si PRM. Toate scrutinurile s-au terminat constant cu cite un vot in plus pentru tandemul PSD-PRM.

Daca votul lui Andon (ca sa nu mai punem la socoteala votul colegului sau, senatorul Vasilescu) mergea spre colegii din Coalitie, articolele „neconstitutionale“ ar fi fost reparate in proportie de 90% si nu s-ar mai fi declansat criza.

Culmea, cei doi parlamentari PC au recidivat si dupa ce, in urma negocierilor de la Cotroceni si a intelegerilor din CNC-ul Coalitiei, s-au mai dezbatut inca o data articolele respective. Tot Sergiu Andon s-a mai abtinut in Camera la o serie de proiecte de lege mai putin importante, dar in situatiile respective nu a influentat rezultatul votului.

Vasilescu, in drum spre PSD

Despre senatorul PC Gavril Vasilescu se sopteste pe la colturi ca „isi face platforma“ pentru a trece in PSD. In comisia juridica a votat in numeroase situatii alaturi de pesedisti si doar absentele celor din PSD au facut ca majoritarii sa-si treaca proiecte.

Nu a fost cazul cu proiectul declaratiilor de avere, al legii minoritatilor si, acum doua zile, cu ordonantele privind legea electorala si cea a referendumului, acte normative ciuntite fata de varianta guvernului din cauza lui Vasilescu.


32 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri