ANRC a alocat un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobila precum si 700.000 de numere pentru servicii de telefonie fixa. In acest moment exista un numar de 65 licente in vigoare acordate de ANRC pentru utilizarea resurselor de numerotatie totalizand peste 52 de milioane de numere de apel.

Resursele de numerotatie au fost acordate companiilor ORANGE ROMANIA S.A., ROMANIA DATA SYSTEMS S.A., INTERSAT S.R.L., IRISTEL ROMANIA S.R.L., FAST CORPORATION S.R.L., BP OFFICE & SERVICE S.R.L. si TOTAL TELECOM S.R.L..

Daca primele 5 companii au beneficiat de o reinnoire a licentei de utilizare a resurselor de numerotatie, ultimele doua companii au primit cu aceasta ocazie primele blocuri de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie.

Compania ORANGE ROMANIA a solicitat si a primit dreptul de a utiliza, in plus fata de resursele detinute anterior, 1.000.000 de numere nationale pentru servicii de telefonie mobila (domeniul 0Z=07). In prezent compania are la dispozitie un total de 9.000.000 de numere pentru furnizarea acestor servicii.

Celei de-a doua companii, ROMANIA DATA SYSTEMS S.A., i-au fost alocate 30.000 de numere nationale geografice din domeniul 0Z=03 pentru servicii de telefonie fixa cu arie de acoperire in judetele Dolj, Timis si Bihor.

Companiei INTERSAT i-au fost acordate cate 1000 de numere pentru servicii diverse (domeniul 0Z=08) furnizate prin intermediul numelor verzi si al cartelelor preplatite, precum si pentru servicii de televotare. Aceleiasi companii i-au fost alocate si cate 1.

000 de numere pentru servicii din categoria divertisment, jocuri, concursuri telefonice si din categoria informatii generale, de afaceri si de marketing, precum si indicativele 1046 – pentru selectarea transportatorului cu ton intermediar si 1646 – pentru selectarea transportatorului fara ton intermediar.

Companiile IRISTEL ROMANIA S.R.L., FAST CORPORATION S.R.L. si BP OFFICE & SERVICE S.R.L. au primit resurse de numerotatie pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa (din domeniul 0Z=03). Astfel, IRISTEL ROMANIA S.R.L. solicitat si a primit 240.000 de numere nationale geografice, FAST CORPORATION S.R.L. - 10.

000 de numere pentru Bucuresti, iar BP OFFICE & SERVICE - 10.000 de numere pentru judetul Vrancea.

TOTAL TELECOM S.R.L. a solicitat si a primit 410.000 de numere care vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa (numere nationale geografice din domeniul 0Z=03).

In plus, companiei i-au fost alocate cate 1000 de numere pentru servicii diverse (domeniul 0Z=08) furnizate prin intermediul numelor verzi, numerelor de acces universal, al cartelelor preplatite si al cartelelor virtuale, precum si pentru servicii de televotare si de acces la retele de date si Internet.

De asemenea, compania a primit si cate 1000 de numere pentru furnizarea serviciilor cu tarif special (domeniul 0Z=09) precum servicii din categoria divertisment, jocuri, concursuri telefonice, informatii generale, de afaceri si de marketing, divertisment adulti).

Totodata, companiei i-au fost alocate indicativele 1012 pentru selectarea transportatorului cu ton intermediar si 1612 pentru selectarea transportatorului fara ton intermediar.