In urma tragerii la sorti efectuate ieri, Steaua Bucuresti ar putea da piept, in al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, cu formatia Rosenborg. Castigatoare a 19 titluri de campioni si a noua Cupe, Rosenborg detine un record si in cupele europene. Intre 1995 si 2002, norvegienii au fost prezenti constant in grupele Ligii Campionilor.

Cea mai buna performanta realizata de catre Rosenborg este un sfert de finala in Liga Campionilor, fiind prima formatie din Norvegia care sa ajunga in respectiva faza. Chiar daca Steaua va da piept cu o formatie puternica, patronul Gigi Becali este convins ca formatia sa va patrunde in grupele Ligii Campionilor. "Este cea mai accesibila echipa dintre capii de serie.

Va spun ca vom juca in Liga Campionilor, daca am picat cu Rosenborg. Pe irlandezii de la Shelbourne ii vom spulbera la Bucuresti", a afirmat Becali. Cel mai echilibrat meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor va fi confruntarea dintre Sahtior Donetk si Inter Milano. "Este un meci foarte dificil, poate cel mai echilibrat din aceasta faza.

Inter nu mai este echipa din anii trecuti, cand schimbau antrenori si jucatori pe banda rulanta. E o formatie mai puternica, pentru ca s-au cristalizat anumite relatii de joc. Am putea fi avantajati de faptul ca n-au inceput campionatul si n-au ritm de partida", a declarat Mircea Lucescu.

In turul doi preliminar al Cupei UEFA, Dinamo va intalni pe Omonia Nicosia (Cipru), in timp ce Rapid va da piept cu Vardar Skopjie (Macedonia).

"Chiar ne facem griji pentru Omonia? Ati innebunit? Noi vrem sa intram in grupe si ne e frica de niste ciprioti? Sa luam exemplu de la Artmedia, care i-au umilit pe Celtic si asa sa fim si noi cu oricine am juca in turul I", a scris "george" pe site-ul oficial al suporterilor dinamovisti.

Daca dinamovistii privesc cu relaxare dubla cu Omonia, fanii rapidisti sunt putin ingrijorati de faptul ca echipa lor va juca impotriva celor de la Vardar Skopjie. "Nu o sa fie chiar usor, echipa lor nu e cine stie ce, dar au o incapatanare specifica poporului lor. Nu vreau sa retraim episoade gen Skonto Riga sau Valerenga", a scris "felix" pe site-ul fanilor rapidisti.