Fratele fostului lider al sarbilor bosniaci denunta presiunile exercitate asupra cumnatei sale intr-un gest fara precedent, sotia lui Radovan Karadzici - liderul sarbilor din Bosnia cautat de zece ani - l-a rugat "din tot sufletul" pe sotul sau sa se predea Tribunalului Penal International (TPI), intr-un interviu difuzat de televiziunea de la Banja Luka.

"Este dureros si greu pentru mine sa-ti cer acest lucru, dar, totusi, te rog din tot sufletul sa te predai TPI. Va fi un sacrificiu pentru noi si pentru familia noastra.

in speranta ca esti in viata si ca poti lua singur hotarari, te rog sa iei aceasta decizie si sa faci acest lucru pentru noi toti", a declarat Ljiljana Karadzici, pe punctul de a izbucni in lacrimi si cu mainile impreunate ca la rugaciune. "in toata deznadejdea si neputinta mea, este singurul lucru pe care il pot face", a adaugat ea.

imbracata in negru, Ljiljana Zelen Karadzici sugereaza in interviu ca face acest apel din cauza presiunilor constante la care ea si familia sa sunt supuse in ultimul timp din partea fortelor NATO. "Am fost nevoita sa aleg intre tine si copiii si nepotii nostri si am decis, din cauza presiunilor permanente", sa lansez acest apel.

"Viata si existenta noastra sunt amenintate, traim intr-o atmosfera de permanenta neliniste si suferinta", adauga Ljiljana Karadzici. La inceputul lunii iulie, NATO l-a arestat la Pale pe fiul lui Radovan Karadzici, Aleksandar, pe care l-a eliberat dupa zece zile de ancheta, ale carei rezultate nu au fost dezvaluite.

Luka Karadzici, fratele fostului lider al sarbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a denuntat si el presiunile exercitate asupra cumnatei sale, Ljiljana Zelen Karadzici, pentru ca aceasta sa ii ceara sotului ei sa se predea TPI. Analistii sunt de parere ca acest apel- surpriza al sotiei ar putea sa-l determine pe Karadzici sa se predea.