Producatorul german de automobile de lux Porsche va investi peste 600 de milioane de euro (724 de milioane de dolari) in urmatorii cinci ani, in trei locatii diferite, in cadrul unui acord incheiat cu angajatii.

Potrivit acordului, Porsche va garanta locurile de munca a circa 8.300 de angajati, pana la sfarsitul anului fiscal 2010, a anuntat vineri compania. O preconditie a acestui pact a fost disponibilitatea angajatilor pentru un program mai flexibil si marirea productivitatii in viitor.

"Acordul ne da siguranta ca ne putem mari anual productivitatea cu cel putin 6%, pana in 2010", a declarat directorul executiv al companiei, Wendelin Wiedeking.

Acordul se refera la 4.800 de angajati de la uzina Zuffenhausen de langa Stuttgart, la 700 de muncitori de la Ludwigsburg si la alti 2.800 de la centrul de cercetare si dezvoltare din Weissach.

Porche va face de asemenea investitii in extinderea liniilor de asamblare de la Zuffenhausen, pentru cresterea semnificativa a numarului de masini produse.

La Weissach vor fi investiti peste 250 de milioane de euro, in urmatorii cinci ani, in special in noi unitati de testate dar si utilaje.