Aflat in vizita in Franta, premierul israelian si-a reinnoit apelul adresat evreilor din intreaga lume, si in special celor din aceasta tara, de a reveni pe meleagurile natale, acum reusind insa sa nu ofenseze Parisul, asa cum s-a intamplat anul trecut. Ariel Sharon (foto), care se asteapta ca aproximativ 10.

000 de conationali sa se restabileasca in Israel pana in 2006, a tinut sa sublinieze ca motivele gestului sau nu au nici o legatura cu fenomenul antisemit european si nu inseamna ca evreii din Franta trebuie sa plece spre patria-mama urgent.

In iulie 2004, Sharon i-a incurajat pe evreii stabiliti in Franta sa emigreze "de urgenta" in Israel, fapt ce a determinat declansarea unor tensiuni in relatiile dintre cele doua state.

De aceasta data insa, inaintea vizitei la Paris, premierul israelian a salutat initiativele autoritatilor franceze in lupta impotriva antisemitismului, calificandu-le drept "exemplare", in conditiile in care comunitatea evreiasca din Franta, de circa 600.000 de persoane, este a doua ca marime din lume, dupa SUA.