Scandal de proportii, joi dupa-amiaza, la locatia din Calea Floreasca, in care isi avea sediul una dintre firmele lui Ovidiu Tender, dupa ce in urma cu o saptamana cladirea respectiva fusese pusa in posesia familiei Negropontes.

Aproape 40 de bodyguarzi de la Tend Security, societate a omului de afaceri, au venit si s-au luat la bataie cu paznicii firmei Bronic, angajati de Sanda Negropontes, mostenitoarea imobilului. Motivul izbucnirii incidentului a fost opozitia oamenilor lui Tender la ridicarea bunurilor inventariate ce-i apartineau.

La interventia Politiei, spiritele s-au calmat, dar conflictul a continuat la Sectia 1, unde avocatii celor doua parti au depus plangeri una impotriva celeilalte.

Joi, in jurul orei 12.00, avocatii familiei Negropontes au venit la imobilul din Calea Floreasca, colt cu strada Johann Strauss, pentru ca reprezentantii firmei lui Ovidiu Tender erau notificati ca la ora respectiva sa ridice toate bunurile care fusesera inventariate saptamana trecuta, in prezenta unui executor judecatoresc.

Dupa aproape doua ore de asteptari si discutii contradictorii, atat intre avocatii celor doua familii, Tender si Negropontes, cat si intre bodyguarzii lor nu s-a ajuns la nici o solutie.

In cele din urma, disputa intre oamenii de paza s-a aprins si a degenerat in certuri violente, cand aparatorii Sandei Negropontes au hotarat sa incarce bunurile inventariate in masini si sa le transporte la un depozit din apropiere. Atunci, angajatii firmei Tend Security au trecut cu pumnii la inaintare.

«Operatiuni paramilitare»

Potrivit avocatului familiei Negropontes, Cristian Iordanescu, scandalul a fost o operatiune "paramilitara" de mari proportii. "Mafia lui Tender a venit la fata locului, instigati de administratorul firmei Palas, Ioan Marchis, imbarcati in cinci autoturisme de teren. Acest Marchis este mana dreapta a omului de afaceri.

Ceea ce am remarcat la masinile cu care s-au deplasat acestia a fost numarul de inmatriculare. Era VGB. Acesta reprezinta una dintre firmele fratilor Iancu cu care, am auzit, si eu, ca Tender are legatura. Au coborat si s-au napustit cu pumnii pe bodyguarzii angajati de Sanda Negropontes sa-i pazeasca imobilul in posesia caruia a intrat saptamana trecuta.

Stiu ca cel care le-a dat ordin sa aplice violenta a fost Marchis, de la convorbirea telefonica care a avut-o cu directorul firmei Bronic si pe care am auzit-o fara sa vreau. Ii zicea acestuia: « Sa vedem daca mai cara Iordanescu mobila de acolo»".

Plangere la Politie

Iordanescu ne-a mai precizat ca joi, in jurul orei 12.00, oamenii lui Ovidiu Tender erau notificati sa-si ridice bunurile deja inventariate, lucru care nu s-a intamplat. "Atunci noi le-am incarcat in masini si le-am dus intr-un depozit, bineinteles, fara sa dispara ceva. In urma acestui scandal, am depus plangere la Sectia de politie 1, unde am solicitat protectie.

S-a luat act de ceea ce am cerut si s-au intocmit procese-verbale de constatare. Sanda Negropontes, nemaiavand incredere in autoritatile romane, s-a adresat Departamentului de Stat al SUA. Dorim sa fie trasi la raspundere pentru violare de domiciliu si tulburare de posesie.

" In replica, avocata lui Ovidiu Tender, Mariana Stefan, a declarat contrariul si a negat ca angajatii firmei Tend Security au fost cei care ar fi provocat scandalul. "Au venit cei de la Bronic, au rupt sigiliile bunurilor inventariate (facturi fiscale stampile) si le-au urcat in niste masini cu destinatie necunoscuta."