Valentino Rossi a obtinut a opta victorie a sezonului din zece curse disputate, dupa ce a trecut primul linia de sosire in Germania.

La startul celui de-al 150-lea Mare Premiu din cariera, Rossi a trebuit sa astepte ultimele viraje pentru a triumfa la Sachsenring, unul din traseele sale favorite.

El l-a depasit pe liderul Sete Gibernau, punand presiune pe el si provocandu-i o greseala, dovedind nu numai ca este cel mai bun si talentat pilot pe doua roti, dar ca are si cel mai bun psihic.

Nicky Hayden, pornit din pole position, nu a fost un adversar pentru Rossi si Gibernau, terminand pe locul al treilea. Cursa din Germania a avut parte si de un accident dur. John Hopkins, care deja era accidentat la picior si avea niste coaste rupte, a cazut in viteza de pe motocicleta Suzuki.

Americanul s-a ridicat singur si a iesit in afara traseului, fiind fortat sa abandoneze. La restart Gibernau si Rossi au plecat ca din pusca.

Lider autoritar

Rossi, campion in ultimii patru ani, se afla acum in fruntea clasamentului MotoGP cu un numar impresionant de puncte: 120.

'A fost o cursa grea. L-am atacat pe Gibernau la finalul liniei drepte, iar el a gresit', a declarat italianul la final. Sete Gibernau a cerut scuze propriei echipe pentru eroare nepermisa. 'Am facut un cadou nepermis. Am aruncat la gunoi o cursa intreaga, este in totalitate greseala mea si imi pare rau', a declarat amarat spaniolul.

Campionatul Mondial de Motociclism intra in vacanta de vara, iar urmatoarea cursa este la Brno, in Cehia, pe 28 august.