Fundatia europeana „Nicolae Titulescu”, fondata si condusa de fostul premier PSD Adrian Nastase (foto), a fost data in judecata de RAPPS pentru neplata chiriei, a declarat, sambata, directorul executiv al fundatiei, George Potra, in cadrul unei emisiuni televizate. Fundatia functioneaza in Casa Titulescu de pe bulevardul Kisseleff din Bucuresti.

Potrivit directorului Potra, fundatia se afla de cateva luni in imposibilitatea de a-si mai achita pana si cheltuielile curente din cauza lipsei fondurilor, care ar fi trebuit sa fie alocate de guvern, la inceputul anului 2005.

Fundatia europeana „Nicolae Titulescu” a primit statutul de fundatie publica de fosta guvernare si are dreptul sa primeasca preferential resurse de la bugetul de stat si bugetele locale. Purtatorul de cuvant Oana Marinescu afirma insa ca guvernul nu este obligat prin lege sa finanteze fundatiile de utilitate publica.

Miliarde de lei bani publici de la PSD

In timpul guvernarii PSD, Fundatia europeana „Nicolae Titulescu” a beneficiat de la bugetul de stat, pentru diferite proiecte, de aproape cinci miliarde de lei, numai in 2002 primind mai mult de doua miliarde pentru lucrarea „Nicolae Titulescu vizionar si precursor al constructiei europene”.

Fundatia a fost implicata in ultimii patru ani in actiuni ale Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Integrarii, organizate de asemenea cu fonduri guvernamentale.

Dupa ce a trait bine pe banii publici pusi la dispozitie cu generozitate de premierul si presedintele fundatiei Adrian Nastase, George Potra se plange ca fundatia este victima a luptei politice.

El a acuzat „atitudinea limitativa” a guvernului Tariceanu care ignora faptul ca „fundatia nu este proprietatea unui partid”, chiar daca presedintele executiv al PSD a fondat-o si sprijinit-o. Adrian Nastase a mai finantat cu bani publici si alte fundatii la care era presedinte, cum ar fi Asociatia Vanatorilor si Pescarilor.