Cisco Systems anunta disponibilitatea Clean Access Commercial, o solutie completa pentru aplicarea politicilor de securitate si pentru remedierea problemelor de securitate, special proiectata pentru companiile avand intre 250 si 750 de utilizatori.

Cisco Clean Access Commercial reprezinta una din cele mai complete solutii de control al accesului in retea (Network Admission Control - NAC) pentru companii de dimensiuni medii, proiectata sa detecteze, sa izoleze si sa deviruseze automat dispozitivele conectate prin cablu sau wireless care incearca sa acceseze o retea.

Cisco Clean Access Commercial este o extindere a familiei Cisco Clean Access de echipamente NAC, care include Cisco Clean Access Enterprise. Gama avansata si integrata de instrumente de lucru recunoaste utilizatorii, dispozitivele si rolul acestora in retea.

Aceasta recunoastere are loc in momentul autentificarii, inainte ca vreo actiune neautorizata sa provoace daune retelei.

De asemenea, solutia Cisco Clean Access evalueaza daca echipamentele sunt conforme cu politicile de securitate si asigura aplicarea acestor politici prin blocarea, izolarea si repararea echipamentelor necorespunzatoare.

Echipamentele respective, conectate prin cablu sau wireless, sunt redirectionate catre o zona de carantina, unde are loc remedierea defectelor.

Linia de produse Cisco Clean Access extinde optiunile de instalare a tehnologiei NAC pentru clienti. Acestia pot opta pentru functionalitati NAC atat prin intermediul sistemului colaborativ NAC cat si prin familia de produse Cisco Clean Access.

Familia de produse Cisco Clean Access este compatibila cu o gama larga de produse Cisco, inclusiv suportul de evaluare si actualizare pentru solutiile Cisco de switching, routing si wireless.