Varsovia, iulie 2005 –GTS Polonia, parte a Central Europe cel mai mare operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, anunta incheierea unui acord de preluare a 97,5% din actiunile companiei Energis Polonia. Tranzactia va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust poloneze.

Prin achizitia firmei Energis Polonia de catre GTS Polonia, pozitia de lider regional a GTS Central Europe pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii se intareste in mod considerabil.

Polonia este una din cele mai importante piete din regiune, iar prin operatiunea realizata, GTS Central Europe previzioneaza pentru intregul an 2005 venituri cumulate de EUR 300 mil.

“Achizitionarea companiei poloneze Energis este un pas important in strategia noastra de pozitionare ca lider regional incontestabil pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii”, a declarat dl. Tamas Polgar, CEO si Managing Director GTS Central Europe.

“Prin acesta operatiune asiguram o crestere importanta a bazei noastre de clienti corporativi precum si imbogatirea portofoliului de servicii oferite pietei. Cream astfel baza unor importante avantaje competitive ce ne vor permite furnizarea de servicii de inalta calitate pentru clientii nostri locali si regionali.

” a mai declarat domnia sa.

“Recenta preluare a operatorului polonez Energis de catre GTS Polonia este un pas firesc si, s-ar putea spune, chiar previzibil pentru grupul nostru, dupa preluarea in Cehia, in luna ianuarie a acestui an, a companiei Aliatel.” a declarat dl. Dan Mihaescu GTS Telecom Country Manager.

“GTS Central Europe demonstreaza inca o data ca este liderul si cel mai imortant factor de consolidare al pietei operatorilor alternativi de telecomunicatii din regiune.” a mai declarat domnia sa.

Despre Energis Polonia

Energis Polonia implementeaza solutii de telecomunicatii si servicii internet pe piata business poloneza. Energis detine si opereaza reteaua nationala proprie de fibra optica de 5.200km.

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati www.energis.pl

Despre GTS Central Europe

GTS Central Europe este cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional. Grupul detine propria infrastructura de fibra optica si opereaza cinci carrier-i alternativi in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

Grupul asigura servicii pentru operatori alternativi de comunicatii din Bulgaria, Croatia, Letonia, Serbia, Slovenia si Ucraina.

Companiile grupului asigura pentru piata business solutii complete de comunicatii, incluzand servicii de transport, retele corporative TCP/İP, X.25 si FrameRelay, solutii de voce, hosting, precum si servicii broadband (comunicatii de banda larga) prin care satisface cele mai sofisticate nevoi ale clientilor business.

Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.gtsce.com

Despre GTS Polonia

GTS Polonia este unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii de pe piata locala ce dezvolta si implementeaza servicii integrate de telecomunicatii pentru companii comerciale si institutii. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.gts.pl

Despre GTS Telecom

GTS Telecom este parte a grupului GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ la nivel regional de servicii de comunicatii de date, voce si hosting pentru piata business, cu operatiuni in Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

Pozitionata ca Business Accelerator TM, compania furnizeaza cele mai stabile solutii de comunicatii din Romania, pe care le gestioneaza pana la interfata de conectare a clientilor (end-to-end). Nivelul de stabilitate mediu la nivelul anului 2004 pentru solutiile instalate clientilor a fost de 99,8%.

Gama de servicii GTS Telecom cuprinde solutii de transport, comunicatii de date TCP /IP, X.25 si Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce si hosting.

GTS Telecom detine si opereaza o retea metropolitana de 100km cu o capacitate de transport de 2,5Gbit/sec in Bucuresti.

Infrastructura nationala GTS Telecom este reteaua MPLS cu o capacitate de transport de 10Gbit/sec si topologie inelara, prin care sunt conectate 18 puncte de prezenta dechise in cele mai importante orase din tara.

Compania detine propria infrastructura transfrontaliera de fibra optica de 25Gbit/sec in Oradea cu conexiune de rezerva in Arad, prin care se conecteaza direct cu infrastructura grupului GTS Central Europe.

GTS Telecom detine propriul DataCenter in Bucuresti, platforma de gazduire lansata in anul 2000. Instalat peste inelul metropolitan de fibra optica de 2,5Gbit/sec, DataCenter-ul asigura mediul fizic protejat, fiabil si scalabil, pentru ca serverele si aplicatiile clientilor sa functioneze fara intreruperi.

Pentru mai multe detalii va rugam contactati

Cristian Copilau

GTS Telecom

Marketing Manager

Tel: +40 740-55.44.04

email: cristian.copilau@gtstelecom.ro