Dosarul de "revolutionar ranit" al Margaretei Costea, soacra liderului PSD Mircea Geoana, ar urma sa ajunga astazi la Parchetul General.

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei Europa, Bogdan Draghici, cel care a facut sesizarea penala, anunta pentru astazi, la ora 11, la sala ArCuB, dezvaluiri senzationale, intr-o conferinta de presa, legate de "dosarul Costea".

Bogdan Draghici anunta ca, la conferinta de presa, "vor fi invocate nume celebre (Ion Iliescu, Ion Caramitru, Toma Beuran, Sorin Oprescu, Cazimir Ionescu) si mai putin cunoscute, cu totii fiind mai mult sau mai putin implicati in cazul Costea".

Soacra domnului Geoana este si ea invitata, pentru a demonta "toate acuzatiile deosebit de grave ce urmeaza a-i fi aduse". Draghici se intreaba "cine a musamalizat dosarul Costea? A fost folosit in scop de santaj la adresa fostului ambasador, ministru de Externe si actual lider al opozitiei? Cate cazuri exista in randul revolutionarilor cu certificat?"

"Romania libera" a publicat ieri, in exclusivitate, declaratia de "revolutionar ranit" in timpul evenimentelor din decembrie '89 a Margaretei Costea, insa Cazimir Ionescu, unul dintre figurile-cheie ale revolutiei, a pus la indoiala autenticitatea faptelor descrise.

Margareta Costea povesteste, in declaratia sa, cum a plecat la Televiziune pe 22 decembrie si i-a "deschis usa lui Ion Iliescu" in studioul 5, unde s-ar fi intalnit cu Caramitru, Cazimir Ionescu si sotia sa.

Margareta Costea mai relateaza ca "a organizat baricade" impotriva teroristilor, ca ar fi revenit a doua zi si, in vreme ce pregatea sticle incendiare, ar fi cazut de pe platforma unui camion, ranindu-se la picior.

Terenuri la Snagov si Mogosoaia

Bogdan Draghici spune ca soacra lui Geoana si-ar fi rotunjit binisor averea de pe urma facilitatilor oferite de certificatul de revolutionar. Ar fi vorba de trei terenuri la Snagov si Mogosoaia, de spatii comerciale si de scutirile aferente de impozit.

Potrivit legii, statutul de revolutionar ranit ii ofera Margaretei Costea maximum de privilegii: teren intravilan sau extravilan gratuit, imprumuturi cu dobanda subventionata, spatiu comercial, calatorii gratuite pe toate mijloacele de transport, dar si tratament medical gratuit si scutire de impozit pe toate veniturile.

In varsta de 69 de ani, Margareta Costea este un personaj controversat, iar unele voci sustin ca ar fi contribuit din plin la ascensiunea ginerelui sau, actualul lider al PSD.

Margareta Costea a declarat ca e taranista inca din 1990 si a facut caz de faptul ca tatal sau ar fi fost coleg de celula cu Corneliu Coposu.

Bodan Draghici, cel care astazi va vorbi despre dosarul soacrei lui Geoana, mai acuzase, luna trecuta, in calitate de director al Institutului National de Administratie, ca Magdalena Costea ar face presiuni ca sa-si mentina contactele si influenta asupra INA.

Precizam ca "R.L." a contactat-o pe Margareta Costea pentru a-i consemna punctul de vedere, insa soacra domnului Geoana a insistat ca discutia sa ramana privata.