Duminica aproape de miezul noptii, Shelbourne a venit in Romania. Cu 3 zile inainte de meci. "Vrem sa ne acomodam cu clima de aici, pentru ca am auzit ca e foarte, foarte cald", a explicat antrenorul Pat Fenlon.

Ieri dimineata, dupa ce irlandezii s-au trezit si au iesit din hotelul Marriott au avut un soc. La ora 10:00 erau peste 30 de grade Celsius!

Jucatorii au facut stinga imprejur si s-au intors in camere. "Nimeni nu mai iese din hotel. E prea mare caldura", le-a ordonat staff-ul medical.

Putin dupa prinz, citiva angajati ai clubului din Dublin au iesit din hotel. Au transpirat instantaneu. S-au intors dupa 10 minute cu mai multe baxuri de apa plata. "Este ingrozitor de cald aici", a spus secundul Frank O' Neill.

Apa a fost dusa imediat jucatorilor, acestia avind fixata temperatura la aparatele de aer conditionat din camerele de hotel la 15 grade.

In hol au coborit apoi doi jucatori. Capitanul Heary si Harris. "Mergem pina afara?". Imediat a intervenit antrenorul: "Puteti sa va duceti, dar maximum doua minute".

Imediat cum au ajuns sub soare, cei doi au dus sticlele cu apa la gura! Au acceptat pe loc inghetatele oferite de reporterii Gazetei. "N-am intilnit niciodata asa ceva. E o caldura insuportabila. Nici nu poti sa stai afara, dar sa mai si joci fotbal!", a soptit Harris.

Imbujorati la fata si transpirati, cei doi s-au retras repede spre camere. "Bine ca se joaca in nocturna! Daca meciul ar fi fost ziua nu cred ca am fi putut sta pe teren mai mult de o repriza".

S-au antrenat la 38 de grade

Aseara, la 17:30, jucatorii lui Shelbourne au luat primul contact cu stadionul Ghencea, cind au efectuat primul antrenament. Inarmati cu mai multe baxuri de apa, cei din staff-ul tehnic au urmarit de pe margine pregatirea jucatorilor irlandezi, care erau vizibil marcati de caldura sufocanta.

Tehnicianul Pat Fenlon s-a vazut nevoit sa intrerupa de mai multe ori sedinta tehnica pentru a le oferi sansa fotbalistilor sa se racoreasca.

Prognoza: Peste 25 de grade la ora meciului

Conform site-ului Agentiei Nationale de Meteorologie, miine, in ziua meciului, cerul va prezenta innorari accentuate in cursul zilei, cind va si ploua slab. Seara si noaptea cerul va deveni variabil si conditiile de ploaie vor fi reduse. Intre orele 20:30-22:15, cind se va disputa meciul, este prognozata o temperatura de peste 25 de grade.

Ce spun doctorii: "Se tulbura metabolismul si apar crampele musculare"

Cel mai vechi medic al unei echipe de Divizia A, Teofil Bora, de la FCM Bacau, si cel care i-a fost doctor Nadiei Comaneci, a explicat ieri ce se intimpla cu organismul uman care trece de la temperaturi de 12-13 grade, cite sint la Dublin, la peste 35 cite sint in aceste zile la Bucuresti:

"Trecerea brusca atrage tulburarea metabolismului. Dispare pofta de mincare si se pierd sarurile minerale din corp, scade tensiunea arteriala, fapt care atrage dupa sine aparitia crampelor musculare".

Ros-albastrii sint decimati

Protasov are mari probleme de efectiv pentru meciul de miine cu Shelbourne, nu mai putin de 6 jucatori avind probleme medicale. Daca Florentin Dumitru, Curt, Dorin Goian si Petre Marin sint de mai mult timp indisponibili, dupa Supercupa de duminica au aparut ca incerti Nesu si Paraschiv.

Pentru acestia din urma, staff-ul medical al ros-albastrilor face eforturi mari pentru a putea fi recuperati.

Echipa probabila: Keca ar putea fi titular

O problema acuta pentru Protasov este acoperirea postului de fundas stinga. Petre Marin este iesit din calcule dupa ce a suferit de varicela, iar Nesu este sub semnul intrebarii dupa ce s-a accidentat in meciul cu Dinamo. In aceste conditii, ar putea aparea ca titular bosniacul Boris Keca.

Inca un nepot al lui Gigi cooptat in conducere

La partida din Supercupa Romaniei de duminica seara, pe banca Stelei si-a facut aparitia un personaj necunoscut de suporterii Stelei. Este vorba de Marius Ianuli, unul dintre nepotii lui Gigi Becali, care a devenit organizatorul de competitii al echipei din Ghencea.

El nu este singura ruda a patronului care e implicata in viata echipei. Lucian Becali este unul dintre actionari, iar Virgil Becali, var cu patronul, e administratorul bazei din Ghencea. Alti nepoti, prieteni sau vecini ai lui Gigi sint membri ai Adunarii Generale a clubului.

Protasov se scuza

La finalul Supercupei pierdute in fata lui Dinamo, Oleg Protasov a fost acuzat de fostul antrenor al Stelei, Titi Dumitriu, ca "a gresit schimbarile si le-a facut prea repede. Neinspiratia lui a decis meciul".

Ucraineanul a explicat apoi de ce a efectuat toate inlocuirile pina in minutul 65, Steaua fiind nevoita sa joace ultimele 23 de minute in 10 oameni pentru ca Paraschiv s-a accidentat si n-a mai putut fi inlocuit.

"Pentru noi a fost un foarte bun meci de pregatire in vederea jocului cu Shelbourne. Pe Dica si pe Iacob i-am schimbat ca sa-i odihnesc si apoi am avut ghinionul sa se accidenteze Nesu", a spus Protasov.

"Patronul vostru e cam dus"

Aflind ca patronul ros-albastrilor a declarat ca Shelbourne va fi spulberata la Bucuresti, Owen Heary, capitanul lui Shelbourne, considera ca Gigi Becali are unele devieri de comportament.

"Am inteles ca este putin cam dus. Este bogat, nu? E in regula, pentru ca avem si noi unul la fel", a spus Heary.

Arbitri din Franta

Meciul de miine seara va fi arbitrat de o brigada franceza, care il va avea la centru pe Claude Colombo. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Vincent Texier si Eric Dansault, in timp ce arbitru de rezerva va fi Philippe Malige.

Cernea a costat 100.000 de euro

Fostul portar al Otelului, Cornel Cernea (29 de ani), a fost cedat definitiv Stelei de clubul proprietar, Petrolul, in schimbul a 100.000 de euro. "Am batut palma cu ros-albastrii, semnatul actelor e doar o formalitate", a declarat ieri dupa-amiaza Florin Bercea, presedintele divizionarei B.

Goalkeeperul care a evoluat ultimele doua sezoane pentru formatia de linga Dunare a semnat un contract pe 3 sezoane cu Steaua, urmind sa primeasca un salariu anual de 60.000 de dolari.