La sfarsitul saptamanii trecute, presedintele UDMR, Marko Bela, le-a spus tinerilor participanti la Festivalul Peninsula (Felsziget) ca nu regreta demisia fostului ministru al Culturii si Cultelor, Mona Musca, informeaza RomNET.

"Nu-mi pare rau ca a demisionat pentru ca nu am inteles niciodata ce a facut ea pentru cultura sau descentralizare, in afara faptului ca a vorbit mult despre cultura. Mona Musca nu era un ministru nepriceput, dar nu era nici cea mai buna alegere pentru functia respectiva.

Milita pentru descentralizare, dar prin actiunile sale nu a facut nimic in acest sens. Am aflat acum doua saptamani, la o sedinta de guvern, ca Mona Musca vroia desfiintarea Directiilor Judetene pentru Cultura si infiintarea a 8 centre regionale.

N-am fost de acord cu ideea, pentru ca descentralizarea presupune trecerea acestora in sarcina autoritatilor locale si nu crearea unor centre regionale", a spus Marko, care a adaugat ca astfel de probleme de conceptie ar putea dauna coalitiei.

Attila: Copia lui Basescu

Nici vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului, Gasparik Attila, nu regreta demisia fostului ministru.

"Am lucrat cu Mona Musca si, in ultimele doua luni, se raporta tot timpul la Basescu. Nu vedeam altceva decat pe Basescu, de parca acesta ar fi fost taticul Romaniei", a precizat Gasparik Attila.

Acesta a mai spus ca masurile luate de Mona Musca in privinta difuzarii filmului Trianon, regizat de Koltay Gabor, din Ungaria, nu se impuneau, atata timp cat pe tarabele din Bucuresti se intalnesc carti precum "Mein Kampf".