SBS Broadcasting, companie de radioteleviziune comerciala si proprietarul postului Prima TV si a statiilor radio Kiss FM si Radio Star, a prezentat bilantul financiar pe trimestrul al doilea al anului in curs.

Noile achizitii ale companiei, printre care si Prima TV, alaturi de noile posturi lansate Voice TV, VijfTV si Irisz, au adus, in perioada mentionata, profituri de peste 40 de milioane de euro.

Intr-un comunicat de presa prezentat pe site-ul companiei, SBS Broadcasting, a anuntat o crestere a profiturilor pe trimestrul al doilea al anului in curs de 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Profitul net al companiei de radioteleviziune pe trimestrul secund a crescut cu 56,4 milioane de euro, ajungand la 243,5 milioane de euro, fata187,2 de milioane de euro in aceeasi perioada din 2004.

SBS Broadcasting este, in Romania, proprietarul postului de televiziune Prima TV si al posturilor de radio Kiss FM si Radio Star. Profiturile combinate ale noilor achizitii, printre care si operatorii romani, si ale noilor posturi TV lansate-Voice TV (prezent in Danemarca, Norvegia, Suedia si Finlanda), VijfTV (in zona flamanda a Belgiei) si Irisz (in Ungaria) au fost de 42,5 milioane de euro.

SBS Broadcasting este o companie profitabila care detine posturi TV si radio in noua tari

Comentand rezultatele, Markus Tellenbach, presedintele executiv al companiei SBS, a afirmat: „Performantele noastre au fost impulsionate de rezultatele posturilor TV din Ungaria, Suedia si Norvegia. Am avut, de asemenea, beneficii importante si de pe urma recentelor investitii, incluzand aici si achizitiile din Romania“.

SBS a achizitionat Prima TV in mai multe etape. In luna martie a acestui an, SBS a cumparat 86 la suta din Prima TV, achizitionand 48,8 la suta dintre actiunile postului de televiziune. SBS detinea actiuni la Prima TV din iulie 2001 si a investit prima oara in postul romanesc de televiziune in martie 2000.

La inceputul acestui an, SBS a cumparat si posturile de radio Kiss FM si Radio Star, intreaga tranzactie (incluzand actiunile Prima TV) ajungand la suma totala de 30,3 milioane de euro.

SBS, care este o companie de radioteleviziune comerciala cu posturi de radio sau TV in Belgia, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Suedia si Romania.