Ordonanta nr. 35 din 14 iulie 2005 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea vehiculelor rutiere si eliberarea cartii de identitate a acestora, in vederea admiterii in circulatie pe drumurile publice din Romania.

• Pentru fiecare tip de vehicul rutier omologat de tip, R.A.R. elibereaza fabricantului vehiculului, reprezentantului acestuia sau importatorului:

- certificatul de omologare nationala a unui tip de vehicul. In baza omologarii nationale de tip a intregului vehicul, detinatorul omologarii de tip elibereaza o copie a certificatului de omologare de tip pe care se va atesta conformitatea vehiculului fabricat cu tipul omologat si care va insoti fiecare vehicul fabricat in conformitate cu tipul de vehicul omologat; sau

- certificatul de omologare CE a unui tip de vehicul, de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. In baza omologarii comunitare (CE) de tip a intregului vehicul, detinatorul omologarii de tip elibereaza un certificat de conformitate care va insoti fiecare vehicul fabricat in conformitate cu tipul de vehicul omologat.

• La radierea unui vehicul rutier, ca urmare a casarii acestuia sau a exportului, autoritatea competenta care efectueaza radierea are obligatia de a retine cartea de identitate a vehiculului si de a o transmite R.A.R. Pe cartea de identitate a vehiculului se va mentiona «Vehicul casat» sau «Vehicul exportat».