"Mai tii minte, mai draga, Marie...", cand teatrele de vara se umpleau la trilurile tale? Este pacat ca o Ciocarlie, pe numele ei Maria Ciobanu, canta in acelasi spectacol cu "hartisti" travestiti.

An dupa an organizatorii de suse au stricat ideea de spectacol. Sub pretextul ca publicul vrea manele si trebuie sa-i onoreze cererea, "maestrii" au falimentat divertismentul pe Litoral. Nu credeam ca in lumea show-biz-ului se poate naste ceva mai nociv decat manelele. Dar iata ca a aparut pe piata un "mutant", mai periculos decat... Salam.

Prin extensie, pana si manelistul Minune e mic copil.

EXPIRAT. Grupul Condiment, format din doi umoristi, cum isi spun ei, dar noi le-am zice mai degraba prostituate travestite in comici, ar trebui interzis cu desavarsire. Insa nu exista nici o autoritate care sa cenzureze scenetele care dauneaza grav sanatatii mintale. "Foaie verde si-o lalea / Ia, mai du-te-n...

camp colea si culege o viorea" sau "De ce mi-e mie dor? Sa te alerg cu un topor" sunt textele pe care minorii le asculta in teatrele de vara, adusi de parintii care "inghit" cu pofta ghiveciul condimentat.

Astfel mamicile si taticii impusca mai multi iepuri cu doar un bilet de 100.000 de lei: se distreaza (desi umorul este de calitate inferioara), fac poze si scapa sa dea lectii de educatie sexuala.

Au grija de asta niste mascarici care isi fac numarul fara sa tina cont ca in teatru se afla si copii. Mai pe sleau, "hartistii" folosesc rime imperechiate cu tenta obscena. Chiar daca nu rostesc cuvintele cu p...

pricina, pana si un copil de 7 ani pricepe ca este vorba despre cucu’ si pupaza.

VICTORIA, NEVASTA LUI SALAM. De parca show-biz-ului nu-i era de ajuns condimentul fara sare si piper, ca pe scena teatrelor de vara a mai explodat o pocnitoare fasaita cu nume predestinat pentru odihna prelungita.

Vacanta Mica (un el si un el cu fusta) trebuie sa-si ia o vacanta mare! Pe langa Salomea (cel cu fusta, bustiera si fara par pe cap), Leana lui Partag are o chelie mai sclipitoare.

"Sa-ti dau un pumn ca sa-ti scot ochii cu el!", "Cum o cheama pe nevasta lui Florin Salam?... Salam Victoria!". "Ma cheama Guta. Apuca-m-ai de... mana", "Ochii tai si buzele excita maimutele", restul replicilor de prost gust nu le mai putem reproduce.

Dintre cei 800 de spectatori (doar jumatate dintre ei si-au platit biletul), s-a gasit un tanar care s-a revoltat la auzul trivialitatilor ambalate artistic: "Sunt chiar nesimtiti. Ar trebui sa existe un avertisment. Ba, mai sunt si copii pe-aici!". In zadar am incercat sa ne bagam degetele in urechi, ca trebuia sa inchidem si ochii ca sa nu ne fie violate toate simturile.

De groaza, Vacanta Mica stie si pantomima, care-i la fel de obscena ca si rimele lor "imbratisate". S-au tot pipait, au folosit si pulanul din dotarea politistului care si-a bagat capul sub fusta travestitului. Stiti ce au primit in schimb?... Rosii tuflite, barabule sau oua clocite? Nicidecum! Au primit aplauze.

Dupa o portie de rasu’-plansu’ au preluat stafeta manelistii Copilu de Aur, Laura Vass si Minodora. Ciro de Luca si Andreea Antonescu au incheiat plutonul unui spectacol de pomina.

Pana si vanzatoarele cu gladiole si-au gasit piata de desfacere in Teatrul de Vara din Costinesti! Spectatorii veneau ca pe banda pe scena cu cate un buchet de flori pentru a face poze idolilor in timp ce acestia se chinuiau sa nu ramana in urma CD-ului care oricum canta singur.

TRAGICOMEDIE. In toata aceasta atmosfera de... SF, a aparut Maria Ciobanu, imbracata in costum popular. Dintr-odata, am fost proiectate in alt film. O prezentatoare blonda (care in timpul liber canta in acelasi spectacol) a introdus-o pe Maria in spectacol cum nici un dusman n-ar fi brodit-o mai bine.

Reproducem fidel: "Unii cantareti sunt rata. Altii sunt ciocarlie. O invit pe scena pe Ciocarlia muzicii populare, Maria Ciobanu". Intr-adevar, pe scena n-a aparut o rata, ci Maria Ciobanu in persoana. N-a facut playback, desi in acele conditii groaznice (erau doar doua boxe amarate si zece becuri colorate), putini interpreti s-ar fi aventurat.

Insa este trist ca Ciobanu a intrat in hora pe ritmuri de manele. Pana si Adi Minune a ramas (pe) afis. Adica, nu s-a mai prezentat la o asemenea susa.

REACTIE

"Sunt chiar nesimtiti. Ar trebui sa existe un avertisment. Ba, mai sunt si copii pe-aici! Chiar asa ceva n-am mai pomenit, de cand mama m-a facut. Oare p-astia nu i-a filat nimeni, ca sa-i faca disparuti definitiv?" - Un spectator revoltat

de Dana Andronie, Catalina Iancu