60 de concurenti lupta pentru premiul de 20.000 de euro. Sibiul este, timp de sase zile, gazda unei competitii care se claseaza in topul preferintelor pilotilor de enduro. Red Bull RoManiacs 2005 a reusit sa aduca la start cei mai valorosi sportivi ai acestei discipline. Cei 60 de piloti se vor bate pentru premiul de 20.

000 de euro in ceea ce specialistii au catalogat drept cel mai greu enduro din lume. Startul oficial s-a dat la Sibiu, urmand ca timp de patru zile sportivii sa-si dovedeasca indemanarea pe traseele gandite de organizatori prin Muntii Fagaras. Etapa finala le va da competitorilor prilejul sa-si mai revina dupa traseul montan.

Ea este mai lejera, dar poate mai spectaculoasa pentru impatimitii acestui sport, pentru ca este programata in oras, printre cladirile Sibiului medieval.

Prologul competitiei s-a desfasurat la Sibiu, acolo unde organizatorii au blocat unul dintre bulevardele principale, creand un traseu ce la inceput parea inabordabil pentru multi piloti.

Bustenii imensi aruncati in mijlocul strazii si rampele ce urcau peste zidurile orasului vechi au creat pentru localnicii stransi in numar extrem de mare impresia unei adevarate invazii pe doua roti.

Tracul debutantilor a fost repede atenuat de incurajarile frenetice ale sibienilor, astfel incat traseul a devenit unul accesibil pentru mai toti competitorii.

Spectacol nemaivazut in Romania

Daca pilotii amatori au avut reale probleme in parcurgerea traseului, profesionistii au demonstrat ca sunt in stare de lucruri incredibile. Cel mai aplaudat sportiv a fost Cyrill Despres, nimeni altul decat castigatorul de anul acesta al raliului Dakarului si cel care s-a impus si in editia precedenta de la Red Bull RoManiacs.

Francezul i-a entuziasmat de-a dreptul pe sibieni, modul in care acesta a parcurs traseul impresionand intreaga asistenta. daniel.marton@prosport.ro