Am aflat!... CSM cere securistilor sa se demaste. Un lucru care, desi se inscrie in normalitate, creaza un neasteptat sentiment de multumire.

Lupta anticoruptie a avut, in vara asta, un traseu foarte incrurcat insa reforma in justitie incepe sa isi intinda tentacule in sistem. Efectele se lasa asteptate, dar inceputurile sunt promitatoare.

Personal, as mai adauga si obligativitatea ca toti cei care au avut legaturi cu KGB(FSB), serviciile ucrainiene sau bulgare sa se autodenunte, daca ocupa in prezent posturi esentiale in Romania (sub amenintarea demascarii lor de care serviciile secrete romane).

In acest fel, justitia, s-ar curata "pana la varful varfurilor" unde se pot strecura usor cei care reprezinta interesele puternicului ex-vecin al nostru si care nu au facut niciodata parte din fosta securitate comunista.

Spun acest lucru gandindu-ma ca o perioada de cativa ani dupa revolutie, Romania condusa de Iliescu incerca disperata sa intre in gratiile URSS (CSI) si sa formeze "armonia" stricata de revolutiile anticomuniste.

In aceasta perioada au fost promovate rapid multe persoane (clienti economico-politici) iar unii dintre ei sunt acum in postura de a conduce sau controla organisme importante ale statului roman.

In ceea ce priveste viata politica, sunt de parere ca am avut o "vacanta" parlamentara fructuasa in primul rand pentru limpezirea tulburatelor interese politice din guvern, alianta DA, PC, PSD cat si o revitalizare benefica a institutiei presidentiale.

As remarca tenacitatea premierului care, prin valsul politic facut demisionam - nu demisionam, a rascolit haosul politic care trebuie acum sa se reaseze tinand seama de interesele de integrare ale Romaniei.

Mai subliniez odata cea mai mare gresala politica a guvernului: sa retragi, prin ordonanta de urgenta, dreptul de a avea pasaport, castigat prin revoluite, mai ales ca acest lucru se face in baza unui motiv pueril. Dreptul de pasaport al cetateanului roman este o componeta majora a libertatii castigate in 1989 si nu poate fi retras de un guvern prin ordonanta de urgenta.

Este comparabil cu dreptul cetatenilor de a forma un stat sau cu independenta Romaniei... Mai ganditi-va!

Ex. de suveranitate a cetateanului fata de organele unui stat: Cehia nu vrea sa extradeze un criminal, Priplata, indiferent de motivatiile anchetatorilor si procurorilor din Romania.

Albu Zahar