Lukoil, Wintershall, Ruhr Gas, Gaz de France si Mol, sunt companiile care si-au aratat interesul pentru a participa la privatizarea Romgaz, conform ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres.

Statul vrea sa privatizeze Romgaz, prin vanzarea unui pachet majoritar de cel putin 51 la suta din actiuni unui investitor strategic.

Consultanta va fi acordata de una din cele 13 banci de investitii care au indeplinit conditiile de precalificare pentru acordarea de consultanta in vederea privatizarii societatii Romgaz.

In urmatoarea perioada de timp Ministerul Economiei si Comertului va scoate la vanzare pachete de actiuni detinute la SC Avioane Craiova SA, SC Romaero SA Bucuresti si SC IOR SA Bucuresti.

De asemenea, in strategia de privatizare este inclusa si SC Electrica Muntenia Sud, care asteapta scrisori de intentie pentru privatizare pana pe 15 septembrie.

In primele sase luni ale anului, MEC a privatizat cu succes societatile: Distrigaz Nord si Sud, Electrica Banat si Electrica Dobrogea, precum si Electrica Moldova si Electrica Oltenia SA.