Principalele tinte ale atacurilor la adresa securitatii

de     Agora News
Miercuri, 3 august 2005, 0:00


Compania IBM a anuntat ca e-mailurile infectate cu virusi si atacurile de securitate realizate in scopuri criminale au crescut cu 50% in prima jumatate a anului 2005 - accentuate de o crestere semnificativa a atacurilor particularizate asupra sectoarelor guvernamentale, de productie si sanatate si a serviciilor financiare.

Aceasta crestere substantiala, coroborata cu o scadere a amenintarilor mai putin profitabile, cum sunt spam-urile si virusii simpli, arata o crestere a atacurilor catre organizatii si industrii specifice - initiate cu unicul scop probabil de a sustrage date critice, identitati sau pentru a extorca bani.

Indexul Global de Securitate al Afacerilor (The Global Business Security Index), un barometru la scara mondiala a tendintelor de securitate, colectate si analizate de echipa si partenerii IBM Global Security Intelligence, arata faptul ca asemenea atacuri "particularizate", pentru profit, au avut drept tinta predominanta companiile de servicii

financiare, agentiile guvernamentale, organizatiile din domeniul ingrijirii sanatatii si marile corporatii multinationale, in special din industriile aerospatiala, a petrolului si din sectorul productiv.

Potrivit raportului, au avut loc mai mult de 237 de milioane de atacuri de securitate in prima jumatate a acestui an.

Guvernele au fost tinta predilecta dintre toate industriile, cu mai mult de 54 de milioane de atacuri, in timp ce sectorul productiv s-a clasat pe locul doi cu 36 de milioane de atacuri, iar serviciile financiare pe locul trei, cu aproximativ 34 de milioane, in timp ce serviciile de sanatate au fost lovite de peste 17 milioane de atacuri - insumand un total de peste 137 de

milioane de atacuri in acest an.

Indexul Global de Securitate al Afacerilor realizat de IBM este un raport lunar care evalueaza, masoara si analizeaza riscurile potentiale de securitate la adresa retelelor pe baza datelor si informatiilor colectate de cei peste 3.

000 de profesionisti IBM in domeniul securitatii informatiilor, localizati pe intregul glob, precum si de mii de echipamente monitorizate in acest scop.46 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri