Cauzele accidentului aviatic produs azi-noapte la Toronto, nu sunt clare, dar se pare ca a fost vorba despre conditiile meteo.

Un avion Airbus al companiei Air France cu 309 pasageri la bord a luat foc la aterizarea pe aeroportul din metropola canadiana. Serviciile speciale s-au miscat extraordinar, astfel incat nu s-a inregistrat nici un deces.

Potrivit autoritatilor canadiene, 44 de persoane au fost usor ranite. Air France a comunicat 22 de raniri usoare.

Avionul Airbus A 340, cu 297 de pasageri si 12 membri ai echipajului la bord a alunecat 200 de metri de pe pista de aterizare. S-a oprit intr-o rapa, langa una dintre cele mai aglomerate autostrazi din Toronto, in acelasi loc in care, in urma cu 27 de ani s-a prabusit un alt avion.

Atunci au murit doua dintre cele 107 persoane aflate la bord. Ieri insa, cu totii au fost supravietuitori. Zeci de ambulante au fost trimise in zona, iar ranitii au fost transportati la 5 spitale din apropiere. Pasagerii povestesc ca totul s-a petrecut foarte rapid.

Dupa ce aeronava s-a oprit, membrii echipajului au deschis usile si le-au spus sa paraseasca aeronava. Desi la bord se instalase panica, toti pasagerii au reusit sa iasa la timp.

Jurnalistii vorbesc despre 2 explozii care ar fi avut loc ulterior la bordul aeronavei, informatii care nu au fost insa confirmate oficial. In momentul in care aeronava Airbus a ratat aterizarea, pe aeroportul din Toronto fusese instituita starea de alerta din cauza furtunilor puternice din regiune.

Mai multi pasageri spun ca aeronava a fost lovita de un fulger. Informatia este confirmata si de unii martori, dar nu si de autoritati. Potrivit reprezentantilor companiei Air France, avionul fusese supus reviziei la inceputul lunii trecute.

Traficul aerian in regiune a fost grav afectat dupa accident. Toate avioanele cu destinatia Toronto au fost anulate sau deviate catre alte orase.