Pe fondul unei ploi torentiale cu fulgere si tunete, abatuta asupra municipiului Curtea de Arges, un fulger si-a descarcat intreaga energie asupra vilei generalului Nicolae Plesita, cel ce i-a urmat in frunte fostei Directii de Informatii Externe a Securitati lui Ion Pacepa.

Incendiul, dintre cele mai violente, a ars din temelii vila generalului Plesita, distrugand peste 300 mp de acoperis, precum si structura din lemn si zid a imobilului. Din cauza zonei izolate in care vila a fost construita, strategic, departe de ochii lumii, autospecialelor pompierilor le-a fost aproape imposibil sa ajunga in timp util.

Iar cand au sosit la locul incendiului nu prea au mai avut ce stinge. Extrem de interesant este faptul ca, intamplator sau nu, in imobil se aflau insusi generalul Plesita cu nepotul sau, salvamontist de "profesie". Acest fapt a facut ca Plesita sa nu cada victima incendiului, nepotul sau salvandu-i cumva viata, anuntand nu doar pompierii, ci si Salvarea.

Potrivit propriei declaratii, "imobilul a luat foc pentru ca asa a vrut Dumnezeu, vila fiind lovita de un fulger". Exista insa si speculatii, potrivit carora la mijloc ar fi fost o mana criminala. Fie razbunarea vreunui vecin, fie razbunarea vreunui "coleg", fost sau actual agent al vreunui serviciu special.

Precizam ca generalul Nicolae Plesita are un dosar pe rolul Instantei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in care e judecat pentru colaborarea cu Carlos Sacalul si pentru politie politica, fiind condamnat la 9 ani inchisoare, sentinta nefiind insa definitiva si executorie.