Oracle a anuntat ca va cumpara un pachet majoritar de actiuni in cea mai mare companie de software din India, i-flex solutions.

Produsele software ale i-flex sustin activitati de tip corporate banking, consumer banking, investment banking, internet banking, managementul inventarurilor si servicii pentru investitori. i-flex a oferit software si servicii catre 575 banci in 115 tari.

Echipa actuala de management a i-flex va continua sa conduca compania si va alinia activitatile de vanzari, dezvoltare software, marketing si service cu Oracle. Organizatia de service i-flex va continua sa ofere expertiza avansata in domeniu, bancilor majore din lume.

Presedintele Oracle, Charles Phillips, va insoti echipa de conducere i-flex iar actiunile i-flex vor continua sa fie tranzactionate la bursa din Bombay si la bursa nationala a Indiei.

In termenii acestei intelegeri, Oracle va achizitiona 41% din pachetul de actiuni al Citigroup Venture Capital International in solutii i-flex.

Dupa cum cer legile indiene, Oracle va face o oferta deschisa incepand cu 3 august 2005 pentru a cumpara un pachet aditional de actiuni de 20% de la detinatorii ramasi, cu o valoare totala de aproximativ 316 milioane USD daca cei 20% sunt licitati in oferta.

Fiind subiectul unor aprobari regulatorii, se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la sfarsitul lui 2005. Aplicatiile i-flex au fost optimizate pentru platforma tehnologica Oracle inca din 1997, peste 90% dintre clientii i-flex utilizand in mod curent tehnologia Oracle.