Shakira va fi prima cantareata latina care canta in spaniola la Video Music Awards. Evenimentul, ce va avea loc pe data de 28 august, va fi prezentat de rapperul american P. Diddy.

Columbiana va fi prima cantareata ce va sustine un recital in spaniola la VMA, va interpreta probabil melodia care i-a asigurat succesul in toate topurile internationale ''La tortura''.

De asemenea, Shakira a fost singura cantareata latina care a fost invitata sa participe la o serie de concerte ''Live 8'' destinate strangerii de fonduri pentru lupta impotriva foametei din Africa.

Shakira a lansat ''Fijación Oral, Vol. 1'' pe 7 iunie, un album ce contine melodii in spaniola, urmand sa lanseze in noiembrie ''Oral Fixation, Vol.2''. Decizia de a lansa doua albume si nu doar unul a venit dupa ce aceasta a realizat ca a compus aproximativ 60 de piese.

Fijación Oral, Vol. 1 cuprinde 12 melodii, acestea sunt: En Tus Pupilas, La Pared, La Tortura, Obtener un Sí, Dia Especial, Escondite Inglés, No, Las de la Intuición, Dia de Enero, Lo Imprescindible, La Pared [Versión Acústica], La Tortura [Shaketon Remix] [Mix].