Bogdan Olteanu, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, a declarat in emisiunea "Intrebarile Realitatii", realizata de Carol Sebastian pe Realitatea TV, ca, o data cu schimbarea regulamentului Senatului, se va incerca si schimbarea lui Nastase si Vacaroiu din fruntea Camerelor.

Desi admite ca e destul de greu sa modifici regulamentul de functionare al Camerelor, Bogdan Olteanu spera ca, impreuna cu partenerii din PD, sa poata realiza acest lucru si in august sa numeasca o noua conducere.

Daca initial nu a fost de acord cu programul initiat de PSD "Laptele si cornul", ministrul il gaseste acum bun, dar apreciaza ca insuficienta suplimentarea lui cu 7 bani. Programele sociale in acest gen sunt necesare intr-o tara saraca.

Bogdan Olteanu spune ca PSD este un partid care a facut presiuni, insa admite ca in perioada guvernarii pesediste au fost si membri PNL care au putut sa-si desfasoare afacerile, unii dintre acestia chiar in relatii de afaceri cu membri ai PSD.

Marirea TVA nu este considerata ca necesara si cred ca Ministerul Finantelor va gasi resurse alternative de echilibrare a bugetului, a mai spus Bogdan Olteanu.

I.B.