Dupa ce-au convenit, de bine, de rau, asupra unei remanieri serioase, aliatii au pastrat alegerile anticipate "ca solutie extrema" in caz ca nu mai apare nici o alta criza.

Amenintat direct in functiile dlor Vacaroiu si Nastase din parlament, PSD a ajuns si el la o solutie extrema: dl Serban Nicolae a cutreierat cateva televiziuni pentru a denunta regimul "stalinist" al Aliantei care vrea sa ia toate pozitiile de conducere.

Rezulta de aici ca PSD care a detinut in guvernarea trecuta chiar toate conducerile (guvern, presedintie, parlament, SRI, SIE, TVR, Radio, Consilii judetene, primarii, Regii, Directii etc.) era un regim super-stalinist generalissim.

Trecem peste faptul ca totusi stalinismul infierat (si atribuit acum Aliantei) de PSD n-a fost condamnat in Romania ca regim comunist criminal.

Nici n-avea cum - cata vreme Romania avea singurul presedinte de tara europeana care studiase la Moscova pe timpul lui Stalin iar fiii si ginerii regimului stalinist fac inca legea politica a tranzitiei.

Utilizarea imprudenta si unilaterala a stalinismului de PSD a avut drept consecinta activarea simetrica a celeilalte jumatati din pactul Ribbentrop - Molotov: dl Adrian Severin, fost sef al Adunarii Parlamentare a OSCE, s-a trezit in "Ziua" de 1 august a.c. cu noaptea cutitelor lungi in cap.

Pe scurt, dl Severin a descoperit ca toate nenorocirile vin de la "alogeni": "atunci cand vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in care traiesc.

Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili (Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani...

Primii trei si-au lasat tarile in ruina, cel de-al patrulea trebuie oprit inainte de-a o face". Rezulta, din explicatiile halucinogene ale dlui Severin, ca dictaturile romanilor Dej si Ceausescu au fost grozave. Cum ar explica dl Severin faptul ca, in Romania, "alogenii" Carol I si Ferdinand au lasat tara in prosperitate, n-are rost sa intrebam.

E limpede ca pentru a-l demoniza pe dl Basescu, Zelea - Severin a coborat in lagarele de gandire ale secolului trecut. Sesizat, presedintele s-a amuzat la ideea ca ar fi tatar si s-a limitat la a-si reafirma nationalitatea romana - ale carei discriminari patriarhale le practica uneori el insusi: "daca-i baiat, ti-l botez eu" - i-a promis recent dl Basescu unei sinistrate gravide.

Mai pe romaneste: daca-i fata, nu ma intereseaza. Putea macar sa adauge: daca-i draguta si ia note proaste, o iau consiliera. Asa incat, cu asemenea minti scurte, "solutia extrema" nu sunt alegerile anticipate - ci chiar solutia externa: UE, daca mai are curaj sa ne integreze.