Inca o telenovela estivala si-a consumat epilogul. Luis Figo a evadat ieri de la Real si madrilenii au scapat de salariul sau "galactic", 6,1 milioane de euro. Inter l-a primit pe portughez cu bratele deschise.

Pentru ca milanezii trebuie sa plateasca numai salariul mijlocasului de 31 de ani. O suma cuprinsa intre 3,6 milioane de euro, potrivit italienilor, si 4,5 milioane, cum sustin spaniolii de la "Marca" si "As", pentru fiecare dintre urmatoarele doua sezoane pe "San Siro".

Tratativele s-au impotmolit insa de multe ori. Si aproape mereu din cauza pretentiilor financiare ale lusitanului, care a oscilat intre Inter, Liverpool si, recent, o oferta din Qatar. Sotia, modelul suedez Helen Swedin, l-a sfatuit de la bun inceput sa aleaga Italia, dat fiind ca ea avea contract cu Armani.

Figo a pus la incercare rabdarea lui Moratti, care i-a dat marti un ultimatum. A doua zi, el a parasit cantonamentul madrilenilor din Austria si s-a dus la vila bossului "nerazzurro" din Forte dei Marmi, negociind fara impresari.

A batut palma cu Inter si ieri dimineata s-a intors in Spania pentru a-si rezilia contractul cu Real. Abia dupa-amiaza a semnat contractul, azi sau miine va fi prezentat oficial si va debuta la Inter in Supercupa cu Juve, pe 20 august.

Al patrulea jucator de la Real

Inter si-a facut un obicei din a lua jucatori de la Real Madrid. Dupa ce in 2004 l-a adus pe argentinianul Cambiasso, pentru 4 milioane de euro, in aceasta vara patronul Massimo Moratti si-a completat colectia de "galactici" cu alte trei piese.

Inca doi argentinieni, Solari si Samuel, cumparati cu 3 si, respectiv, 16 milioane de euro, si un portughez. Spre deosebire de ceilalti insa, Figo nu i-a costat nimic pe milanezi, venind liber de contract pe "San Siro".

Trebuia sa vina in Italia din 1995!

Cariera lui Figo in Serie A a fost la un pas sa inceapa in urma cu un deceniu. In 1995, doua echipe s-au batut pentru mijlocasul portughez care juca atunci la Sporting.

Parma l-a convins prima sa semneze si la citeva zile Figo a parafat alt angajament cu Juventus. De-aici s-a declansat un mare scandal, mediat de presedintele Federcalcio, Luciano Nizzola, care i-a determinat pe sefii cluburilor sa renunte la jucator astfel incit cazul sa nu ajunga la FIFA si Figo sa scape de suspendare.

Rateaza "dubla" cu Sahtior!

Figo are, totusi, un motiv de suparare. Transferul la Inter s-a realizat prea tirziu ca sa mai poata fi trecut pe lista trimisa la UEFA pentru Liga Campionilor. Portughezul va rata astfel "dubla" mansa din turul 3 preliminar cu Sahtiorul lui Mircea Lucescu.

"S-a pierdut un sac de vreme. Tratativele care, in mod normal, trebuiau sa dureze doua zile s-au intins pe doua luni. Si asta din cauza prea multor intermediari ce s-au implicat si au tot tergiversat lucrurile", s-a plins ieri Figo, trimitind sageti in directia agentilor FIFA, Bronzetti si Tirri.