Premierului Calin Popescu Tariceanu i-au trebuit trei zile ca sa-si revina din socul acuzatiilor aduse membrilor Guvernului de presedintele Basescu si sa-i raspunda acestuia ca nici o decizie a Executivului nu a fost in favoarea vreunui grup de interese.

"Pana in prezent, in sapte luni de guvernare, nu au existat acte ale guvernului, decizii de guvern, ordonante simple sau ordonante de urgenta care sa fie considerate in favoarea unui grup de interese.

De la inceputul mandatului meu si de indata dupa instalarea presedintelui in functie am afirmat ca vom avea o grija deosebita in ceea ce priveste delimitarea zonei politice de zona de afaceri, ca o masura de protectie eficienta impotriva coruptiei si, asa cum ati vazut pana in prezent, aceste lucruri s-au realizat", a declarat Tariceanu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

El a tinut sa mai anunte, la intoarcerea sa si a sotiei sale de la Salzburg, ca nu va tolera in Guvern membri care sa nu fie exponenti ai interesului general, ci ai unor interese "care vin din zona economica".

Primul-ministru a raspuns astfel unei afirmatii facute luni de presedintele Basescu, la finalul sedintei Comitetului Executiv de Integrare Europeana.

Fara nici o legatura cu temele discutate in cadrul acestui comitet, Basescu a tinut sa-i avertizeze pe cei prezenti in legatura cu pericolul ca membrii Executivului sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice.

Acum, Tariceanu a tinut sa sublinieze ca seful statului nu a nominalizat pe nimeni atunci cand a lansat acest avertisment. In plus, premierul a dat asigurari ca, atunci cand el si presedintele vor avea informatii concrete, le vor transmite celor vizati.

Calin Popescu Tariceanu s-a decis sa respinga ferm acuzatiile sugerate de presedintele Romaniei abia dupa cateva zile de raspunsuri ezitante.

Prima reactie a lui Tariceanu a fost sa ceara SRI si SIE informatii "legate de preocuparea presedintelui privind influenta unor grupuri de interese asupra oamenilor din structurile Guvernului".