„Cumatrul lui Basescu”, vicepremierul Gheorghe Seculici, este contestat inclusiv din interiorul PD, si chiar de unul dintre apropiatii presedintelui Emil Boc. Si nu oricind, ci chiar in contextul unei decizii legate de remaniere.

Vicepresedintele PD Ioan Oltean a apreciat ieri intr-o conferinta de presa tinuta la Bistrita ca Seculici „este un om cu foarte mult bun-simt”, dar care nu se poate impune in echipa de la guvern.

„Gheorghe Seculici este un om deosebit, insa un om cu foarte mult bun-simt, ori s-a constatat ca un om cu foarte mult bun-simt nu poate sa se impuna in Guvernul Romaniei. I s-a cerut sa se manifeste mult mai vehement, sa-si puna personalitatea in aplicare, fiindca, cu bun-simt, stai deoparte.

Gheorghe Seculici trebuie sa fie un concurent pentru Calin Popescu Tariceanu. Noi credem ca poate, daca intr-adevar isi pune in aplicare ce l-a dotat natura. Trebuie sa iasa din inhibitia aceasta in care a intrat“, a spus Oltean.

Nu e clar daca din cauza personalitatii, sau din alte motive, Seculici a inceput sa se plinga de faptul ca nu are atributii clare in guvern exact inainte de audierea reprezentantilor PD in guvern de catre conducerea democrata.

Chiar intr-un interviu pentru „Cotidianul”, Seculici se plingea ca premierul Tariceanu nu i-a delegat pina acum atributii clare, neavind insa si o explicatie pentru acest lucru.

Surse din conducerea PD spun ca se ia in calcul inlocuirea lui Seculici o data cu remanierea, insa nu este deocamdata cunoscuta pozitia presedintelui Basescu pe acest subiect.