SumTotal Systems si Pathlore Software Corporation au anuntat semnarea unei intelegeri definitive de fuziune prin care SumTotal achizitioneaza Pathlore pentru aproximativ 48 milioane USD.

La incheierea achizitiei actionarii Pathlore vor primi aproximativ 29 milioane USD bani gheata si 4 milioane de actiuni ale stocului comun al SumTotal Systems.

Fuziunea intareste pozitia de lider a SumTotal in calitate de cel mai mare furnizor de aplicatii in industria in dezvoltare a educatiei si a managementului performantei si este de asteptat sa ofere clientilor comuni si mai multe resurse pentru suport si inovatie.

Baza de clienti a Pathlore include peste 100 de organizatii din domeniul sanatatii, dar si agentii guvernamentale in 38 din cele 50 ale Statelor Unite.

Razvan Balint, Director general Romsym Data considera ca "achizitia realizata de SumTotal aduce impreuna doi lideri care isi consolideaza pozitia pe piata de software educational si de management al performantei, inclusiv din punct de vedere financiar.

In final marii beneficiari sunt clientii din intreaga lume ce vor avea acum parte de eforturile reunite ale specialistilor celor doua companii in a le oferi cele mai bune produse, suport global, a aduce inovatie in domeniu, totul rapid si economic".