Pozitia Guvernului s-a inmuiat in privinta regimului de calatorie in strainatate a oamenilor de afaceri.

In urma intilnirii de joi seara dintre vicepremierul George Copos si reprezentantii patronilor, Florin Pogonaru, seful AOAR, a declarat in exclusivitate pentru Hotnews.ro ca Executivul s-a angajat sa renunte la obligativitatea prezentarii de invitatii de catre oamenii de afaceri la iesirea din tara.

De altfel, inca de joi dimineata, Pogonaru dezvaluise, la emisiunea "Cafeaua cu sare" de la Antena 3, ca are semnale ca Guvernul va ceda presiunilor oamenilor de afaceri.

Oamenii de afaceri romani au atacat dur reglementarile privind regimul de circulatie in strainatate, motivind ca afacerile lor sint puse in pericol de birocratie.

Dupa ce reprezentantii MAI au sustinut ca e vorba despre reglementari absolut necesare in procesul de integrare, iata ca pozitia Guvernului s-a schimbat radical.

Patronii au sustinut ca este inadmisibil sa le fie cerute zeci de acte pentru o simpla calatorie de afaceri, in timp ce Guvernul spunea ca este o lege absolut normala.

Se pare insa ca lobby-ul oamnilor de afaceri a fost extrem de eficient. Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), anuntase, in emisiunea “Cafeaua cu sare” a Danei Deac, ca are semnale ca Executivul va ceda in fata mediului de afaceri.

Pogonaru a mai declarat pentru Hotnews ca Guvernul s-a angajat sa simplifice si procedura prin care va fi certificata calitatea de om de afaceri. Astfel, va fi suficient un certificat eliberat de Registrul Comertului.

Florin Pogonaru s-a declarat multumit de rezultatele negocierii cu vicepremierul George Copos si cu reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor.