In sase luni, bucurestenii trebuie sa se hotarasca daca vor sa transforme capitala intr-o metropola de tip occidental. In acest caz orasul se va extinde si va inghiti peste 100 de comune, orase si municipii din cinci judete.

Toate etapele si termenele acestei dezvoltari sunt cuprinse intr-un proiect care in urmatoarea jumatate de an va fi supus dezbaterii publice.

Proiectul Marelui Bucuresti a fost intocmit de specialistii Centrului de Dezvoltare si Proiectare Urbana din cadrul Primariei Capitalei. Din aceasta zona vor face parte 84 de comune, 8 orase si municipiile Oltenita si Bucuresti.

Documentul a fost deja aprobat, vineri, de consilierii generali municipali. Proiectul Marelui Bucuresti prevede ca acesta sa aiba ca limite spre Nord-comunele Butimanu din judetul Dambovita si Peris, Ciolpani, Gruiu, Nuci din judetul Ilfov.

In Nord-Est zona metropolitana ar tine pana la comunele Gradistea, Petrachioaia din judetul Ilfov, Sinesti din judetul Ialomita si Belciugatele, Fundulea si Ileana din judetul Calarasi.

In Est si Sud-Est limita ar fi data de comunele Nicolae Balcescu, Valea Argovei, Frasinet, Manastirea, din judetul Calarasi. In sud Zona Metropolitana Bucuresti ar tine pana la malul stang al Dunarii.

In sfarsit, in vest, harta trasata de specialistii Municipalitatii fixeaza ca limite 15 comune din Giurgiu.