Trupele de securitate au impanzit, ieri, nordul Israelului, incercand sa tina sub control un nou val de violente iminente asteptate, de aceasta data, din partea populatiei arabe, informeaza Reuters. Mii de soldati au incercat sa blocheze revolta provocata de "barbaria" unui fost soldat israelian care a ucis, joi, patru arabi israelieni si a ranit alti 12.

Eden Tzuberi, alias Natan Zada, un dezertor cautat de serviciile secrete israeline, de numai 19 ani, a deschis focul, joi, intr-un autobuz din orasul Shfaram (provincia Galileea) si, dupa ce i-a ucis pe cei patru, a fost linsat de multimea furioasa, relateaza "Jerusalem Post", in editia de ieri.

Persoane care il cunosteau personal pe Tzuberi au explicat ca el dezertase pentru ca, "in opinia lui, nu putea face parte dintr-o armata care evacueaza israelieni din propriile case", conform "Mediafax".

Vicepremierul Shimon Peres (foto) a declarat la postul de national de radio: "Dumnezeule cat de vulnerabila este aceasta aceasta tara in fata criminalilor, nebunilor si a fanaticilor arabi si evrei. Acesti oameni ar trebui anihilati".

Premierul Ariel Sharon, a intarit spusele lui Peres, descriindu-l pe extremistului israelian drept un "terorist insetat de sange" si subliniind ca "nu va ceda in lupta sa de a uni in pace lumea araba cu cea evreiasca", relateaza Reuters.