Din informatiile transmise de SRI pana in prezent, premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca nu reiese influentarea anumitor persoane aflate in guvern de catre grupuri de interese economice.

Primul-ministru a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a analizat cu atentie notele informative transmise de SRI, in urma solicitarii sale, ca urmare a declaratiei purtatorului de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu, referitoare la preocuparea lui Traian Basescu privind "pericolul ca oameni din Guvern sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice".

In comunicatul remis presei, Tariceanu afirma ca institutiile abilitate atunci cand au date din care reiese ca sunt amenintate siguranta nationala si interesele economice ale Romaniei, ele trebuie sa intervina conform atributiilor proprii si cadrului legal pentru a preveni producerea unor astfel de situatii.

Primul-ministru reafirma faptul ca nu va tolera in cadrul echipei Executivului actiuni care contravin sigurantei nationale si intereselor economice ale Romaniei.