Odinioara considerata a fi mandria oricarei fete, virginitatea pare a fi privita in prezent mai mult ca o ciudatenie decat ca o virtute

Pe vremea bunicilor, virginitatea unei fete era prilej de mari comentarii si indelungi discutii. Mai ales daca fata „calca stramb” si comitea vreun pacat inainte sa se casatoreasca. Barbatii se mandreau cu faptul ca au neveste cuminti si nu ratau nici un prilej pentru a se lauda cu fecioria consoartelor - inainte de nunta.

Astazi insa, ei sustin ca nu mai tin cont de asa ceva si ca nu vad cum ar rezista un cuplu (de necasatoriti) fara relatii intime.

Persoanele publice pe care le-am intrebat ce parere au despre virginitate - si care au fost de acord sa-si spuna opinia (multe refuzand subiectul - oare, dintr-o falsa pudoare?) - au afirmat ca, fetele mari sunt tot mai rare si ca barbatii nu mai tin la cumintenia „de dinainte” a nevestelor.

„Pe barbati ii intereseaza mai mult portofelul femeilor”

Omul de televiziune Dan Negru (Antena 1) ne-a povestit ca a facut la „Ciao, Darwin” o emisiune pe tema virgine contra versate. „Atunci am gasit 22 de fete mari. Asta s-a intamplat insa mai de mult, asa ca s-ar putea sa mai fie vreo patru virgine. Noi nu am putut aduce in emisiune minore, eventual sub 12 ani, ca ar fi fost mai multe”, comenteaza Negru.

Prezentatorul este de parere ca barbatii de astazi nu mai vor sa se casatoreasca cu virgine. „Pe ei ii intereseaza mai mult portofelul fetelor. Inainte vreme, parca le mai pasa daca fata a fost cuminte sau ba, insa si atunci doar mai mult de vazul lumii”, crede el. In privinta atitudinii fata de „feciorie”, Dan Negru spune ca, la urma urmei, totul depinde de om, de cum este crescut, educat.

„Barbatii cauta femei care sa le apartina”

Liana Stanciu, de la Radio Star, ne-a spus ca „a auzit destule voci care spun ca virginitatea este o chestiune desueta”. Ea crede ca, inainte, prin casatoria cu o virgina „se obtinea un trofeu”. Acum insa, moderatoarea emisiunii „Trenul vietii”, de la B1 TV, sustine ca femeile s-au emancipat, au libertatea sa faca orice alegere vor. „Nu stiu daca barbatii mai vor neveste fete mari.

Stiu insa ca ei cauta femei care sa le apartina, nemaicontand daca ele au avut sau nu relatii intime inainte de casatorie cu altcineva. Insa odata consfintita o legatura, apare acel „fruct oprit”. Ei par sa spuna „acum ea este a mea si nu o mai dau la nimeni. Nu ma intereseaza ce a fost pana acum, ci doar ce va fi de acum incolo”, considera Liana.

„Fata cu care ma voi casatori nu trebuie sa faca ochii mari cand ma dezbrac”

Dan Helciug, mai nou prezentator al emisiunii „Nationala de bere”, la National TV, este foarte transant: „Eu nu tin la virginitatea fetei cu care ma voi casatori, pentru ca vreau ca ea sa aiba experienta si sa nu faca ochii mari cand ma dezbrac”. Altadata, crede solistul vocal al formatiei Spitalul de Urgenta, se tinea la virginitate pentru ca acest aspect venea din religie.

„Era un intreg ritual religios ca fata sa nu cunoasca pacatul. Acum, fetele din Romania - 99,9% din ele - invata ce este pacatul inca din frageda adolescenta. Templul sfant al virginitatii a fost napadit de multa vreme de intregi „hoarde”, asa ca mitul fetei mari a disparut”, mai spune Dan.

El a punctat si un alt aspect, practicat de destul de multi barbati: „Sunt unii care, dupa ce se casatoresc, incep sa povesteasca despre nevestele lor, sustinand ca ele ar fi fost fete mari... Poate n-au auzit de operatii din acelea de recapatare a virginitatii...”.

„Daca unul dintre cei doi nu poate?”

Giulia, fosta componenta a trupei Candy, ne-a spus ca nu prea ar vrea sa discute despre subiect, fiind de parere ca „fiecare face ce vrea cu corpul lui”. Ea crede ca „virginitatea era la moda pe vremea bunicilor” si este convinsa ca, atunci cand doi oameni vor sa se cunoasca, „nu trebuie sa mai incapa prejudecati de felul acesta”.

„Cred ca e bine ca membrii viitorului cuplu sa se cunoasca bine inainte de a se casatori. Compatibilitatea este foarte importanta intr-o relatie. Daca unul dintre cei doi nu poate?”, spune Giulia.