"Nastase patru case" este in acest moment cel putin egalat la proprietati imobiliare de familia actualului sef de partid Mircea Geoana, o data cu aparitia celei de-a patra locuinte a mamei soacre. Revolutionara soacra a liderului PSD, Margareta Costea, mai are o casa de vacanta la Breaza si un teren de 3.000 de metri patrati.

Dupa detronarea din fruntea PSD, Adrian Nastase a pierdut suprematia si la proprietati.

Revolutionara Margareta Costea se dovedeste a fi o colectionara sarguincioasa de proprietati imobiliare. Pe langa vilele din Bucuresti (strada Herastrau si Jean Monnet) si Snagov (Ghermanesti) soacra lui Mircea Geoana mai are o vila respectabila si la Breaza. Casa este situata pe strada Stefan cel Mare, la nr. 15, in localitatea amintita.

Intr-o zona linistita, vila are camere pentru toata familia, atat la parter, cat si in mansarda special amenajata pentru locuit, construita pe o suprafata declarata de 95 metri patrati. Amplasata pe un teren in suprafata de 2.200 mp, proprietatea revolutionarei Margareta Costea dispune de o gradina cu multa vegetatie si un foisor de vara.

Un loc tocmai bun de recreere si odihna, ravnit cu siguranta si de cei mai prosperi oameni de afaceri. "Nu este nimeni acasa. Vin o data la doua-trei saptamani. Stau un week-end si pleaca", ne-a declarat un vecin al soacrei lui Geoana.

Revolutionara din decembrie '89, care pretinde ca i-a deschis usa studioului 5 al TVR lui Ion Iliescu, a continuat sa rotunjeasca averea familiei. Cu putin timp inainte de intrarea in noul mileniu, Margareta Costea a achizitionat si un teren, nu departe de locuinta din str. Stefan cel Mare. In suprafata totala de 3.000 de metri patrati, proprietatea se afla pe str. 1 Mai.

"L-a cumparat de la preotul Nanu. S-a povestit pe aici ca familia lui Geoana a dat in schimb un apartament sau o garsoniera in Capitala. Am vrut sa-l cumparam noi, dar tatal popii nu a vrut sa vanda. L-a lasat mostenire copiilor si l-au vandut ei", a spus un localnic, vecin din apropierea terenului achizitionat de Margareta Costea.

Soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, este proprietara a patru vile situate in Bucuresti, Snagov si Breaza, precum si a unui teren de 3.000 mp.

Averea imobiliara, valoroasa, de altfel, a fost stransa de mama soacra a liderului PSD, dupa ce "i-a deschis usa lui Iliescu" la Revolutia din 1989, fapte pentru care a fost recompensata cu certificate de revolutionar.

Intrebarea este ce afaceri invarte Margareta Costea incat isi permite sa achizitioneze vila dupa vila.